Nika Aleksejeva

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes bakalaura programma.
Hobiji: Improvizācijas teātris, rokdarbi, ceļojumi, ballītes.
Raksturo: Aizrautīga, mērķtiecīga, atbildīga, radoša, patīk izaicinājumi un dinamika, ko nomaina harmonija, miers un gandarījums par paveikto.
Moto: Nožēlo izdarīto, nevis neizdarīto, bet labāk nenožēlo vispār. 

Kristapa Morberga stipendiāte Nika Aleksejeva par sevi stāsta:
„Mācos jau 3.kursā un esmu pateicīga un patiesi pagodināta, ka jau trešo gadu saņemu LU Fonda stipendiju. Pirmajā mācību gadā tā bija “Ceļamaize 2009”, bet pagājušajā gadā saņēmu Kristapa Morberga stipendiju. Šogad būt Kristapa Morberga stipendiātei ir vēl jo īpašāk, jo atkārtota stipendijas saņemšana nozīmē, ka patiešām atbilstu vērtībām, kas svarīgas šīs stipendijas saņēmējiem.
Jau no pirmās studiju dienas centos izmantot visas iespējas, ko sniedz studijas LU. Tā jau kopš pirmā kursa darbojos studentu pašpārvaldē, kur par lielāko sasniegumu uzskatu sabiedrisko attiecību komisijas vadīšanu. Pirmajā kursā izmantoju iespēju iemācīties filmēt un montēt video pie LTV raidījuma „SeMS” producenta Gvido Zilūža. Vairākus sižetus arī parādīja televīzijā. Vēlāk iegūtās prasmes palīdzēja, filmējot reklāmas un reportāžas no studentu pasākumiem. Tās lieti noderēja arī veidojot reportāžu par igauņu ārstu migrāciju, ko parādīja LTV “Panorāmā”. Pateicoties šim materiālam, kas tapa „Erasmus” apmaiņas perioda laikā, ieguvu prakses vietu raidījumā “Panorāma”. Šobrīd rakstu biznesa žurnālam “Kapitāls”.
Studēju žurnālistiku, kas mani patiešām aizrauj. Vasaras beigās piedalījos Ingas Spriņģes “Baltijas Pētnieciskās žurnālistikas centra” pētījumā par partiju ziedotājiem. Daļa iegūto zināšanu lieti noder rakstot „Kapitālam”, taču priekšā vēl daudz, daudz neatklāta, kas manai ziņkārībai liek vārīties. Ļoti saistoši liekas notikumi ap sabiedriskajiem medijiem, tāpēc tieši par to rakstīšu savu bakalaura darbu. Tā arī ir mana lielākā iecere studijās.
Darbojos arī jauno žurnālistu organizācijā „FEJS Latvija”, kur ir diezgan lieli plāni. Svarīgais uzdevums ir izveidot jauno žurnālistu kopienu un realizēt ieceri par vasaras skolu, kur piedalītos jaunie žurnālisti arī no Lietuvas un Igaunijas.
Būt stipendiātei man nozīmē pagodinājumu. Stipendija lieti noderēs ikdienas izdevumu segšanai, bet vairāk par visu tā sniedz morālu gandarījumu, ka esmu novērtēta.”

2012. gadā Nika aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Sabiedrisko vērtību teorija un labas prakses principu realizācija sabiedrisko mediju finansējuma modeļos un Latvijas sabiedrisko mediju attīstības iespējas" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "2014. gada Krimas aneksijas ietekme uz ASV globālo dabasgāzes eksportu".