Evelīna Ostrovska

Studē: LU, Bioloģijas fakultāte, Bioloģija.
Hobiji: Grāmatu lasīšana, klavierspēle.
Raksturo: Ļoti mērķtiecīga, neatlaidīga, cenšos īstenot savas ieceres un cīnīties par saviem sapņiem.
Moto: Viss ir iespējams.

Evelīna Urtāne(bij.Ostrovska) absolvējusi Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti. Par sevi stāsta:

„Dzīvoju saskaņā ar saviem principiem un dzīves pārliecību. Nekad nepadodos dzīves grūtību un pārbaudījumu priekšā, uzskatu, ka visas problēmas ir iespējams atrisināt. Daru visu, lai gūtu iekšējo piepildījumu un būtu noderīga cilvēkiem apkārt. Ļoti lielu nozīmi savā dzīvē piešķiru kvalitatīvai izglītībai, jo domāju, ka tā ir labs palīgs ceļā uz panākumiem. Mani raksturo visaptverošas intereses, daudzpusīgums, kā arī tiekšanās pēc izcilības visā, ko es daru.

Uzzinot, ka esmu saņēmusi M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju, jutos ļoti pārsteigta, jo konkurss bija liels, un visi pretendenti bija līdzvērtīgi. Saprotu, ka šīs stipendijas iegūšana ir liela atbildība un uzliek zināmus pienākumus. Stipendija liek justies novērtētai un īpašai. Jūtos pagodināta, ka kāds ir atzinīgi novērtējis manu talantu un ieguldīto darbu, noticējis maniem spēkiem un devis iespēju iegūt kvalitatīvu izglītību, lai vēlāk varētu īstenot savus sapņus.

LU ir tā vieta, kur varu attīstīt un izkopt savus talantus, pilnvērtīgi izmantot intelektuālo potenciālu, iegūt izcilu un visā pasaulē atzītu izglītību. Šeit varu iegūt noderīgas prasmes un iemaņas, kas būs nepieciešamas nākotnes darbā kādā no bioloģijas apakšnozarēm.”

2014. gadā Evelīna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Sistēmiskās asinsrites parametru strauju izmaiņu novērtējums apakšējo ekstremitāšu hemodinamikā" un turpina studijas maģistrantūrā.