Līga Pakalna

Studē: LU, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Vides zinātne.
Hobiji: Daba, riteņbraukšana, mūzika, grāmatas un pasaules izzināšana.
Raksturo: Mērķtiecīga, atbildīga, komunikabla.
Moto: Ja spēj atrast taku, uz kuras nav neviena šķēršļa, tad tā droši vien nekur neaizved.

Līga Pakalna absolvējusi Jēkabpils Valsts ģimnāziju, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti. Par sevi stāsta:

„Atverot liktenīgo e-pastu, seju rotāja plats jo plats smaids, kas neapdzisa visu atlikušo dienu. Sapratu, ka nu par savu nākotni varu būt daudz drošāka, jo šī stipendija ir nozīmīgs atbalsts man un arī manai ģimenei studiju mērķa realizēšanā. Ir drošības sajūta, ka visu savu laiku varēšu veltīt mācībām, jo izglītība ir viena no manām prioritātēm.

LU izvēlējos, jo biju izskatījusi vairākus variantuss, bet tieši LU piedāvāja man vispiemērotāko studiju programmu. Protams, savu artavu deva arī tas, ka pirms studijām LU ĢZZF apmeklēju Jauno vides zinātnieku skolu "Vides akadēmija", uzklausīju arī studējošo draugu un paziņu ieteikumus un nolēmu par savu turpmāko augstskolu saukt tieši LU. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka godam spēšu pildīt saistības, kas vieno gan ar LU, gan LU Fondu. Stipendija sniedz iespēju veidot savu nākotni spožu.”

2014. gadā Līga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Vides politikas prioritātes mežsaimniecībā Latvijā" un turpina studijas maģistrantūrā.