Agne Meļke

Studē: LU, Ekonomikas un vadības fakultāte, Grāmatvedība, analīze un audits.
Hobiji: Mans zelts ir vakari – lietaini, vējaini, ar miglas vāliem un mākoņu aitām. Tad sākas mana ideju darbnīca – pērlītes raisās skaistās rindās, auskari un adīklis arī netiek aizmirsti. Tie darbiņi pirkstiem. Arī krustvārdu mīklas un pa jaunai esejai ir manā atpūtas garā. Ir reizes, kad nedaru neko, vienkārši uzticos saulei, vējam un mežam - tie manu ideju un sapņu īstenotāji.
Raksturo: Zieds ir skaists kopumā, bet katra ziedlapiņa ir tikai tā maza daļiņa; būšu puķe, kurai uz katras ziedlapiņas ir kaut kas cits: pedantisms, uzticamība, atklātība, patstāvība, vispusība, aktivitāte, godīgums, rūpība, izpalīdzība. Salieku kopā savas ziedlapiņas, un tā nu esmu es – Agne!
Moto: Pārvarējis lepnumu, cilvēks kļūst patīkams. Pārvarējis dusmas – kļūst jautrs. Pārvarējis kaislības – sāk gūt panākumus. Pārvarējis alkatību, viņš kļūst laimīgs. Ceri uz sevi, tas nekad nav par ilgu un par vēlu.

Agne Meļķe ir absolvējusi Mazsalacas vidusskolu, ieguvusi stipendiju „Ceļamaize 2011” un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Nemaz, nemaz neesmu māņticīga, bet 13.maijs bija mana laimīgā piektdiena. Man visa pasaule līksmoja, bet vai līksmoja citi? Man bija un vēl tagad ir tāds prieks! Jūtos tik laimīga un gandarīta, ka sapņiem ir iespēja piepildīties.
Nekad nav bijusi doma, ka nebūšu studente, tikai jautājums – kur un ko. Meklēju lētākas iespējas tuvāk mājām, vēlējos tikt budžetā, bet, saņemot stipendiju „Ceļamaize”, mans mērķis vairs nebija plāns, bet reāli izpildāms uzdevums. Vien vajadzēja izvēlēties, ko gribu. LU vilinājumu un piedāvājumu ir daudz, bet es taču zinu, ko vēlos!
Tikko nolija lietus, un pēc lietus man vienmēr prātā nāk doma – dienai pieder rīts, pusdiena, vakars, bet naktij tikai nakts, vienīgi nakts reizi pa reizītei var aizņemties agru rītu un vēlu vakaru, bet, vienalga, tie jāatdod dienai. Tai pieder gaisma ar sauli, bet naktij - tumsa, mēness un tūkstošiem zvaigžņu… Tu lūdz, lai zvaigznes kristu, bet es tikmēr vēlēšos… Ir sācies mans laiks!”

2015. gadā Agne ieguvusi kvalifikāciju un profesionālo bakalaura grādu aizstāvot darbu par tēmu "Saimnieciskās darbības izvērtēšana SIA „ZAAO”".