Katsiaryna Kazachonak

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultātes maģistrantūrā.
Hobiji:hokejs, ceļošana pa laukiem, visdažādāko grāmatu lasīšana, blogošana.
Raksturo: Neskatoties uz zināmu intravertumu, esmu draudzīgs cilvēks.
Moto: Dzīvē ar vienu moto nepietiek, bet šīs izteiciens no pokera spēles man riktīgi patīk: "Lai akla cerība uz veiksmi paliek neveiksminiekiem".

„Ad verbum” stipendiāte Katsiaryna Kazachonok stāsta:

"Gandrīz visu mūžu nodzīvoju Baltkrievijā, kur pabeidzu Vēstures fakultāti, iegūstot bakalaura grādu vēsturē. Studiju laikā pētīju latviešu vēsturi Baltkrievijā. Tā kā mani senči bija latvieši un latviskums man bija svarīgs, vēl pusaudža gados radās doma pārcelties uz Latviju, vai, pareizāk  sākot, atgriezties, un studēt šeit. Šī plāna īstenošanā man ļoti palīdzēja visdažādākie labie cilvēki, starp tiem jāpiemin as.prof. Ē.Jēkabsonu, prof. G. Straubi, mūsu fakultātes dekānu A. Šnē, M. Vidiņu un, protams, LU Fondu. Pateicoties viņiem es ieguvu iespēju bez maksas studēt LU, jo bez šī atbalsta tas nebūtu iespējams.

Savā maģistra darbā es vēlos aprakstīt baltkrievu  vēsturi  starpkaru perioda Latvijā. Uzskatu to par neizpētītu  un interesantu tematu, kas, cerams, būs noderīgs devums Latvijas historiogrāfijai.

"Ad verbum" stipendija  man deva sajūtu, ka man uzticējās. Patiesībā, tā ir vislabākā motivācija attaisnot cerības un virzīties uz priekšu. Man tas vēlreiz apliecināja, ka labi cilvēki šajā pasaulē ir vairākumā."

2013. gadā stipendiāte aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Latvijas baltkrievu sabiedriski-politiskā darbība 1919.-1934.gadā".