Linda Gulbe

Studē: VeA Informācijas tehnoloģiju fakultāte, dabaszinātņu akadēmiskā maģistra studiju programma "Datorzinātnes".
Hobiji: Zīmēšana, gleznošana, fotografēšana, pastaigas dabā un fiziskās aktivitātes.
Raksturo: Aktīva, uzņēmīga, radoša, ar augstu atbildības sajūtu.
Moto: Ar entuziasmu un prieku var paveikt visu.


Linda Gulbe ar maģistra darbu "Mežu teritoriju un koku sugu noteikšana satelītattēlos, izmantojot k - tuvāko kaimiņu metodi" piedalījās Tieto Latvia un Accenture Latvia rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņas darbs atzīts par labāko maģistra darbu 2012. gadā.

Par sevi stāsta:

"Studēju datorzinātnes. Par datoriem interesējos jau vidusskolas laikā, taču studiju izvēlē liela nozīme bija Ventspils Augstskolas apmeklējumam atvērto durvju dienā – ļoti piesaistīja patīkamā mācību vide un draudzīgā atmosfēra. Savu aicinājumu datorzinātņu sfērā noskaidroju, rakstot bakalaura darbu. Šī pētījumā laikā aizrāvos ar automātiskajām satelītattēlu apstrādes un analīzes metodēm. Satelītattēli piedāvā regulāru informāciju par plašām teritorijām, kas nepieciešama apkārtējās vides kontrolei. Cilvēkam ir grūti manuāli apstrādāt tālizpētes datus, jo tie satur cilvēka redzei nepierastu informāciju, tādēļ ir aktuāli šo uzdevumu uzticēt datoram. Pēc bakalaura studiju pabeigšanas turpināju šos pētījumus ESF finansētā projektā un savā maģistra darbā.

Manas sabiedriskās aktivitātes arī ir saistītas ar datorzinātni – piedalos konferencēs un konkursos, tādējādi iepazīstot citu sasniegumus un parādot savus darbus.

Stipendija man nozīmē lielu gandarījumu, ka mans darbs ir ticis novērtēts un atzīts. Tas dod ļoti lielu stimulu jauniem pētījumiem. Svarīgs ir arī finansiālais aspekts – jauniem un vēl kvalitatīvākiem pētījumiem būs iespēja iegādāties jaudīgāku datortehniku.

Savu maģistra darbu rakstīju, ilgstoši iedziļinoties tēmas būtībā, realizējot jaunas idejas un domājot par metožu praktisko pielietojumu. Nozīmīgs bija darba vadītājas Gaļinas Hiļķevičas atbalsts un komentāri par paveikto. Manuprāt, tas viss summējās augstā novērtējumā."