Endija Maraka

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, studiju programma "Ķīmija".
Hobiji: Dejas, teātris, pasākumu organizēšana, orientēšanās.
Raksturo: Atvērta, atsaucīga, sabiedriska, enerģiska, jautra, smaidīga, optimistiska, mērķtiecīga, ar augstu atbildības sajūtu, prot būt arī nopietna un nosvērta.
Moto: Tikai uz priekšu un ne soli atpakaļ.

Endija Maraka absolvējusi Saldus ģimnāziju. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Pieteikšanās LU fonda stipendijai man bija kā izaicinājums. Gribēju pārbaudīt sevi un gūt pārliecību par saviem spēkiem. Atceros, ka skolotāja izteica tādu piedāvājumu, ka var pieteikties šai stipendijai, un uzreiz zināju, ka tai pieteikšos, jo gribēju atvieglot ģimenes finansiālo stāvokli. Zināju, ka konkurence ir milzīga, bet, nezaudējot cīņassparu, tiecos uz savu mērķi.

Jāatzīst, ka stipendijas pieteikšanas ļāva man izlemt, kur tieši vēlos mācīties. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka laba izglītība ir cilvēka lielākā bagātība. LU tādu piedāvā.

Ieraugot, ka esmu saņēmusi e-pastu no fonda, pārņēma liels satraukums, īsti pat nezināju vai gribu vērt vaļā vai nē… Tomēr atvēru, un tad no laimes sajūtas lidoju, nezināju kur likt visas tās pozitīvās emocijas, kas pēkšņi bija radušās. Biju tik laimīga, ka varēju apskaut katru garam gājēju, kas tajā dienā nāca man pretī. Stipendija ir liels atbalsts manai ģimenei, jo tā atvieglos pirmo grūto studiju gadu.

Iesaku arī citiem nenoniecināt sevi un iegūt atbalstu savam pirmajam studiju gadam!"

2015. gadā Endija aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Modificētas kūdras izmantošana notekūdeņu attīrīšanai".