Līga Raģele

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultāte, studiju programma "Komunikācijas zinātne".
Hobiji: Lasīt grāmatas, fotografēt, rakstīt dzeju un stāstus.
Raksturo: Mērķtiecīga, patīk uzzināt par lietu būtību, daudzpusīga, jautra un radoša.
Moto: Iespējas dubultojas, ja tās tiek izmantotas.

Līga Raģele absolvējusi Bebrenes vidusskolu. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Es zināju par šo stipendiju, jo biju par to lasījusi internetā, arī skolā biju par to dzirdējusi. Tā kā mana ģimene nespētu atļauties nodrošināt manu augstāko izglītību, tad vienīgais variants bija pieteikties uz stipendiju.

Zināju, ka konkursā būs daudzi citi talantīgi jaunieši, kuri ir pelnījuši stipendiju, tomēr gandrīz katru vakaru lūdzu Dievu, lai man tiktu piešķirta šī stipendija. Kad uzzināju, ka esmu viena no tiem, kam tā piešķirta, biju prieka pilna, jutos gandarīta, ka darbs, ko biju ieguldījusi vidusskolas periodā ir novērtēts.

Man šī stipendija ir ne tikai vienkārši naudas summa katru mēnesi- man tā ir iespēja pilnveidot sevi un izglītoties. Vienmēr esmu zinājusi, ka vēlos iegūt zināšanas, tāpēc M.M.V.Petkevičš stipendija man ir kā motivācija, ka es to varu!

Stipendija ļaus segt ar mācībām saistītos izdevumus, bet noteikti izmantošu to, lai apgūtu kaut ko jaunu. Es vienmēr esmu vēlējusies apgūt jaunas valodas, bet dzīvojot nelielā ciematiņā, nebija tādu iespēju. Tagad man būs šāda iespēja. Ceru arī apgūt ģitārspēli, kas ir vēl viens no maniem neizsapņotajiem sapņiem.

Lai gan zinu, ka šī stipendija uzliek arī lielu atbildību, tomēr esmu ļoti pateicīga cilvēkiem, kuri savas labās sirds dēļ ir spējuši atrast veidu, kā palīdzēt jauniešiem, kuri tiecas uz zināšanām!!!"

2015. gadā Līga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Vizuālās metaforas "Pasaules Dabas Fonda" drukātajās reklāmās (2011. - 2014.)".