Zane Višķere (ex. Peļņa)

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultāte, studiju programma "Vēsture".
Hobiji: Lasīšana, dzeja, mūzika, garas pastaigas pa neizdibinātiem ceļiem un vientuļām takām, patīk apmaldīties, dejot lietū un ielas vidū, piedziedāt pilsētas, mežus un parkus.
Raksturo: Aktīva, apķērīga, jautra, objektīva, radoša un reizēm pārāk skaļa, bohēmas mīļotāja, kura mēdz sapņot ar vaļējām acīm, ātri pieķeras, spontāna un mazliet neprognozējama.
Moto: "Negaidi īsto mirkli, tā vietā ņem un padari to par īstu! Ticu, ka viss, kas notiek, notiek tā, kā tam ir jānotiek."

Zane Peļņa absolvējusi Rēzeknes Valsts ģimnāziju. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Par „Ceļamaize" un "M. M. V. Petkevičs piemiņas stipendiju” uzzināju no klases audzinātājas, kā arī man par to vairāk pastāstīja iepriekšējā gada stipendiāts. Nolēmu pieteikties, jo šķita, ka tas paver lieliskas perspektīvas nākotnei. Lai gan sākotnēji bija sajūta, ka neatbilstu kritērijiem, tomēr atmetu šaubas un rīkojos, kas arī vainagojās panākumiem.

Uzzinot, ka esmu ieguvusi stipendiju, biju pārsteigta, viegli šokēta, taču neizsakāmi priecīga. Stipendijas iegūšana palīdzēja noticēt manām spējām, kā arī novērtēt iepriekš ieguldīto darbu sevis attīstīšanā.

Šī stipendija man palīdzēs iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību, kas ir, manuprāt, ne tikai Latvijas, bet arī pasaules un visas cilvēces stūrakmens, jo kā teicis Sokrats: „Ir viens vienīgs labums cilvēkiem, proti: zināšana, un viens pats ļaunums: nezināšana.”