Agnese Dravniece

Studē: LU Ķīmijas fakultāte.

"Olainfarm" stipendiāte Agnese Dravniece par sevi stāsta:

"2009.gadā iestājoties LU Ķīmijas fakultātē, tāpat kā daudzi citi pirmkursnieki nesapratu, kas notiek apkārt un kādēļ mācību process ir tik ļoti atšķirīgs no vidusskolas. Liels atbalsts man bija LU Fonda "Ceļamaize" stipendija, kas parādīja, ka esmu svarīga gan Latvijas Universitātei, gan cienījamiem mecenātiem. Tikpat lielu pateicību esmu parādā Ķīmijas fakultātes profesoram, Fizikālās ķīmijas katedras vadītājam Andrim Actiņam, kurš ne vien iepazīstināja ar manis izvēlētā studiju novirziena – ķīmijas – nozīmi zinātnē un praktisko pielietojumu, bet arī piedāvāja iespēju iesaistīties zinātniski pētnieciskajā darbībā.

Līdz ar iesaistīšanos Fizikālās ķīmijas katedras darbībā bakalaura studiju programmas 3. kursa sākumā, esmu centusies pierādīt gan savu vēlmi, gan spēju patstāvīgi veikt pētījumus un veicināt pašizaugsmi. Esmu izmantojusi piedāvātās iespējas piedalīties konferencēs, kas notiek gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī šobrīd esmu sagatavojusi pirmo publikāciju, kuru janvāra mēnesī iesniegšu starptautiski citējamā žurnālā.

Uzsākot studijas maģistrantūras 1. kursā, esmu izvēlējusies ķīmijas novirzienu, ar kuru vēlos saistīt savu nākotni un kurā vēlos sasniegt aizvien jaunus panākumus.

LU Fonda Jauno pētnieku stipendija "Olainfarm"  kura šogad tiek piešķirta pirmo reizi, ir iespēja, kuru nedrīkstēju laist garām. Farmaceitiski aktīvo savienojumu izpēte, ar ko nodarbojos Fizikālās ķīmijas katedras ietvaros, ir virziens, kurā vēlos darboties arī pēc studiju pabeigšanas. Savukārt "Olainfarm" stipendija ir tieši tas dzinulis, tā motivācija, kas vēl vairāk palīdzēs, ļaujot man apzināties, cik liela atbildība un pienākuma izjūta ir stipendiāta rokās."

2012. gadā Agnese aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Antazolīna jaunu kristālisko formu iegūšana un raksturošana" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Fāžu pāreju kinētikas pētīšanas metožu salīdzinājums farmaceitiski aktīvu vielu polimorfu un solvātu veidotām sistēmā".