Mārcis Rublāns

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultāte, studiju programma "Fizika".
Hobiji: Makšķerēšana un snorkelēšana.
Raksturo: Zinātkārs, apdomīgs, optimistisks.
Moto: Nekas nav neiespējams.

Mārcis Rublāns  absolvējis Kuldīgas 2.vidusskolu. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Par LU Fonda stipendiju " Ceļamaize" es uzzināju no savas mammas, kura par šo stipendiju bija guvusi informāciju no vietējā laikraksta. Tā kā vēlējos studēt Latvijas Universitātē, uzreiz pieteicos stipendijai, jo zināju, ka man ir izredzes šo stipendiju iegūt. Pēc tam, kad biju aizsūtījis visus vajadzīgos dokumentus un piedalījies atlases kārtā, es biju pilnīgi aizmirsis par to.

Tad kādu dienu atvēru savu e-pastu un uzzināju, ka esmu kļuvis jau par stipendiātu. Es biju patīkami pārsteigts un gandarīts, momentāli paziņoju saviem vecākiem, kuri bija neizsakāmi priecīgi. Arī mani klasesbiedri un klases audzinātāja priecājās par mani.

Man šī stipendija dod iespēju turpināt mācīties to, kas mani patiesi interesē. Tā man palīdzēs gūt zināšanas savā jomā un atvieglos ikdienas dzīvi.

Par stipendijas iegūšanu pateicos LU Fondam un savai klases audzinātājai Vitai Šternbergai, kura man palīdzēja sagatavot dokumentus un morāli iedrošināja, kā arī maniem vecākiem."

2015. gadā Mārcis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Elektroforētiskā nogulsnēšanā iegūtu titāna dioksīda – volframa trioksīda pusvadītāju struktūra, absorbcijas un fotostrāvas mērījumi" un turpina studijas maģistrantūrā.