Kristers Ozols

Studē: RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, programma „Ķīmijas tehnoloģija”.
Hobiji: Velosipēds, ķīmija, mūzika.
Raksturo: Patīk un iedvesmo tas, ko daru.
Moto: Ja sēšu, tad pļaušu!

Kristers Ozols 2013./2014.ak. gadā ieguvis Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju. Par sevi stāsta:

„Izlemt, ko darīt pēc vidusskolas, bija ļoti grūts uzdevums, jo interešu loks dzīves laikā bijis plašs. Pamatskolā nodarbojos ar sportu, pēc vecāku mudinājuma – mūziku, bet patstāvīgi padziļināju savu izpratni par bioloģiju, medicīnu un vēsturi. Vidusskolas laikā pastiprinājās interese par ķīmiju – gatavošanās olimpiādēm un dažādu eksperimentu, pat pirmo sintēžu veikšanas RTU profesores Ērikas Bizdēnas vadībā. Gūto iespaidu virzīts, esmu kļuvis par Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes 3.kursa studentu.

Ikdienu raksturo reizēm nogurdinošs mācību process, kuru līdzsvaro saistoša zinātniskā darbība. Dienas laikā gūtās idejas un faktus palīdz apkopot ikvakara krosa skrējiens, vai siltākā laikā – brauciens ar velosipēdu.

Mans pētnieciskais darbs ir saistīts ar dabasvielu, nukleozīdu, ķīmiskajām pārvērtībām un sintētisko analogu iegūšanu. Pētījumu rezultāti, cerams, dos jaunus instrumentus bioloģisku pētījumu veikšanai, varbūt pat jaunas pretvīrusu vai pretvēža zāļu vielas.

Par izvirzīšanu kā vienu no stipendijas laureātiem biju patīkami pārsteigts, jo esmu pārliecināts, ka ne viens vien mans kursa vai studiju biedrs būtu pelnījis šādu pagodinājumu. Pateicos LU vadībai, profesoram Ivaram Lācim un LU fondam, kas ar K. Morberga novēlēto mantojumu dalās arī ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem.”