Zane Zaķe

Studē: RTU TMF Mašīnbūves tehnoloģijas institūta profesionālā bakalaura studiju programma "Mehatronika".
Hobiji: Niekošanās Robotikas klubā, dejošana, jaunu lietu radīšana (adīt, līmēt, zāģēt, veidot, zīmēt, izgudrot), pasākumu organizēšana un vadīšana, brīvākos brīžos dažādu antikvariātos atrodamu grāmatu lasīšana.
Raksturo: Patstāvīga, neatlaidīga piedzīvojumu un jaunu iespēju meklētāja.
Moto: Viss, kas notiek, notiek uz labu.

Kristapa Morberga stipendiāte Zane Zaķe par sevi stāsta:

"Tikai izaicinot sevi var noskaidrot, cik tieši daudz ko spēj paveikt. Tādēļ arī par spīti apkārtējo viedoklim nolēmu sekot savam instinktam un sākt studēt Mehatroniku, balstoties uz Robotikas klubā uzkrāto pieredzi un interesanto studiju programmas aprakstu. Protams, ar studijām vien bija par maz, tādēļ ātri vien iestājos atjaunotajā Robotikas klubā un šobrīd jau esmu kļuvusi par veiksmīgu Robotikas darbnīcu vadītāju. Vēl pie sabiedriskajām aktivitātēm varētu pieskaitīt arī grupas vecākās pienākumu pildīšanu, BIK „Portfelis”, pasākumu organizēšanu un, protams, citu studentu izglītošanu.

Tā kā ļoti negaidīti nācās otrā kursa laikā kļūt par pilnībā patstāvīgu studenti, kas pati sevi nodrošina, tad šī stipendija dos iespēju turpināt studēt klātienē dienas nodaļā. Protams, ir iespējams savienot darbu ar studijām, tomēr tā vairs nav kvalitatīva studēšana ar attiecīgiem panākumiem.

Vispār pieteikties tieši šai stipendijai ieteica TMF lietvedībā, kur saņemtie padomi un ieteikumi jau ne reizi vien bija izrādījušies ļoti noderīgi. Tāpat arī šoreiz – rezultātā tieši man piešķīra šo stipendiju.

Saņemt dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju ir liels gods un papildu dzinulis arī šo studiju gadu pavadīt tā, lai attaisnotu citu un, pats galvenais, savas cerības."