Elizabete Folkmane

Studē: Medicīnas fakultāte, ārstniecības studiju programmā.
Hobiji: Nefroloģija, neiroloģija un neiroķirurģija, čells, mūzika, svešvalodas, vēsture.
Raksturo: Labsirdīga, mērķtiecīga, optimiste.
Moto: Ticēt labajam, to pieminēt un vairot.

Kristapa Morberga stipendiāte Elizabete Folkmane par sevi stāsta:

"Kopš sevi atceros, šķiet, zināju, ka būšu ārste. Mana bērnības pasaule veidojās, klausoties vecāku sarunās par medicīnu pie brokastu, pusdienu un vakariņu galda. Arī lelles interesēja tika kā pacienti, kuriem nepieciešama mana palīdzība.

Šobrīd studēju 4.kursā. Medicīnas studentiem šis brīdis saistīts ar klīnisko priekšmetu apgūšanu. Tagad saprotu, cik nozīmīgas ir pirmajos kursos apgūtās zināšanas cilvēka anatomijā, fizioloģijā un histoloģijā, jo bez tām nav iespējams izprast organisma saslimšanas mehānismu un sekmīgi ārstēt pacientu. Pateicoties pagājušajā gadā iegūtajai Kristapa Morberga stipendijai varēju visus savus spēkus veltīt šo priekšmetu apguvei, kas tagad lieti noder pie pacienta gultas. Arī organizējot darbu LU MF Jauno mediķu skolā, topošos medicīnas studentus varu ieinteresēt uzkrāt zināšanas šajās sarežģītajās, bet ārsta darbā tik nepieciešamajās jomās. Tas attiecas ne tikai uz jau pieredzējušu docētāju piesaisti Mediķu skolas darbā, bet arī uz manis pašas sagatavotajām lekcijām.

Esmu aizkustināta un vēlos sirsnīgi pateikties dižmecenātam Kristapam Morbergam par cēlsirdību un tālredzību, atvēlot līdzekļus centīgu studentu atbalstam. Pateicoties viņa iedibinātajai stipendijai, varēju ne tikai centīgi mācīties, bet arī krāt praktiskās zināšanas, voluntējot gan Latvijas, gan Vācijas klīnikās, piedalīties zinātniskos semināros, konferencēs un vasaras skolās,  kā arī organizēt darbu un  lasīt lekcijas LU MF Jauno mediķu skolā. Turpinu zinātniski pētniecisko darbību neirofarmakoloģijā.

Pateicoties piešķirtajai stipendijai, varēšu  no studiju un sabiedriskā darba brīvo laiku veltīt pētniecībai. No visas sirds pateicos LU fondam par mana darba augsto novērtējumu, atkārtoti piešķirot Kristapa Morberga stipendiju, kas ļaus man arī turpmāk maksimāli koncentrēt laiku un spēkus studijām, zinātniskajam un sabiedriskajam darbam. Esmu ļoti priecīga par iespēju turpināt nest Morberga stipendiātes vārdu, ko uzskatu par milzīgu godu. Savā darbībā centīšos attaisnot izrādīto uzticību, īstenojot savus sapņus medicīnā, kā arī tos ideālus, par kuriem sapņojis Kristaps Morbergs – padarīt pasauli labāku.”