Maija Goluboviča

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte, studiju programmā „Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”.
Hobiji: Fotografēšana, gleznošana, ceļošana pa Latviju, ja izdodas, arī ārpus tās.
Raksturo: Tieksmes pēc virsotnēm un robežu testēšanas.
Moto: Izbaudīt nejaušības.

Maija Goluboviča 2013./2014. ak. gadā ieguvusi Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem. Par sevi stāsta:

„Uz Morberga stipendiju pieteicos otro reizi. Nenoliegšu, ka pirmajā reizē bija iekšēja pārliecība, ka būšu viena no stipendiātiem, jo bagāžā bija daudz nozīmīgi sasniegumi no vidusskolas laikiem, bet laikam nepietiekami, jo stipendiju neieguvu.

Ja esi pieradis būt augšgalā, tad tas nostrādā kā neapzināts stimuls pacensties vairāk. Tā es atradu lielisku praksi, kas pārvērtās par pastāvīgu darbu. Pilnveidoju savas komunikācijas prasmes un zināšanas par Latvijas un pasaules ekonomiku kopumā, iesaistījos interesantos projektos, pat uzlaboju savas krievu valodas zināšanas un nolēmu mēģināt vēlreiz. Atradu savu iepriekšējā gada motivācijas vēstuli stipendijai un nobrīnījos, cik daudz viena gada laikā var mainīties. Ar komitraģiskiem pārpratumiem pa vidu tomēr tiku atkal uzaicināta uz interviju. Šoreiz tās laikā jutos daudz drošāka un pārliecinātāka, bet pēc tam iepriekšējā gada pārliecības nebija – toties bija sajūta, ka pati priekš sevis esmu daudz šā gada laikā sasniegusi, pat, ja tas nevainagotos ar stipendiju.

Kad e-pastā saņēmu ziņu, ka esmu saņēmusi stipendiju, bija neizsakāms prieks. Tas bija kā apliecinājums tam, ka manis sasniegtais ir citu ievērības cienīgi.

Šis laikam ir stāsts par to: ja vienas durvis ir ciet, tas nav pasaules gals, bet paver vaļā citas, un pastāv iespējas, ka nedaudz vēlāk tiksi arī pa tām pirmajām iekšā. Vienkārši nevajag apstāties.”

2015. gadā Maija aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Nodokļu apiešanas ierobežošanas ietekme uz mūsdienu globālo ekonomiku".