Roberts Nedovis

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultāte.
Raksturo: Zinātkārs un mērķtiecīgs.
Hobiji: Teniss, lasīšana.
Moto: Tikai uz priekšu!

Roberts Nedovis 2013./2014.ak. gadā ieguvis Kristapa Morberga stipendiju. Par sevi stāsta:

„Esmu izlēmis saņemt divas izglītības – matemātikā un finansēs, jo uzskatu, ka tās zināšanas, kuras iegūšu, man ļoti noderēs dzīvē. Pagājušajā ieguvu LU Ekonomikas un vadības fakultātes Finanšu menedžmenta programmas diplomu un šobrīd turpinu studijas LU Fizikas un matemātikas fakultātes Matemātiķa statistiķa programmā. Manuprāt, matemātiķa statistiķa izglītība palīdzēs man iegūt lielāku pārliecību finanšu aprēķinos, kā arī paplašinās manas datu analīzes prasmes.

Šobrīd aktīvi nodarbojos ar pētniecisko darbību savā specialitātē. Mans pirmais izaicinājums bija publikācija, ko sagatavoju ar bakalaura darba vadītāju par Baltijas uzņēmumu akciju riska novērtēšanas metodēm žurnālā "Applied Economics: Systematic Research". Šī publikācija priekš manis bija lielisks atzinums, kas iedvesmoja attīstīties tālāk un turpināt nodarboties ar pētījumiem. Esmu ļoti priecīgs, ka mūsdienās pastāv iespēja piedalīties zinātniskās konferencēs, kur jaunie un pieredzējušie pētnieki dalās ar savu pētījumu rezultātiem. Vienā no tādām konferencēm, kas notika Tartu ("Mathematical Modelling and Analysis"), es prezentēju savus rezultātus statistikā.

Zinu uz priekšu, ka neapstāšos un turpināšu attīstīties tālāk, jo uzskatu, ka zināšanas un pētījumi palīdzēs attīstīt esošas statistiskās metodes un labāk saprast finanšu tirgus uzvedību.

Saņemt Kristapa Morberga stipendiju man ir liels gods, kas kalpo gan par lielisko motivāciju mācīties, gan par būtisko finanšu atbalstu, kuru plānoju izmantot gan konferenču izdevumu segšanai, gan dažiem ikdienas izdevumiem.”

2014. gadā Roberts ieguvis profesionālo grādu aizstāvot darbu par tēmu "Vispārinātās empīriskās ticamības metodes ar pielietojumiem statistikā".