Mārtiņš Balodis

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, maģistrantūra.
Hobiji: Ģitārspēle, riteņbraukšana, peldēšana, pārgājieni, bokss.
Raksturo: Mērķtiecīgs ideālista, reālista un ciniķa sajaukums, kas ir apveltīts ar vēlmi izprast un iedziļināties. Kaut kur tajā visā mīt arī lāse prāta un talanta.
Moto: Nav dzīves formulas. Ir tikai empīriski tuvinājumi.

Robert H. un Guna S. Mundheim ģimenes stipendijas ieguvējs Mārtiņš Balodis par sevi stāsta:

"Esmu beidzis Latvijas Universitātes ķīmijas bakalaura programmu. Beidzu ar izcilību (sarkano) diplomu un augstāko vidējo svērto atzīmi kursā. Biju kursa vecākais. Pirmajā mācību gadā ieguvu Latvijas Nacionālā teātra piešķirto sezonas abonementu labākajiem pirmkursniekiem. Trešajā mācību gadā ieguvu LU fonda piešķirto Kristapa Morberga stipendiju. Tā man sevišķi palīdzēja brīdī, kad nācās aiziet no darba un paralēli rakstīt bakalaura darbu. Daļu no iegūtās summas es ziedoju LU Studentu teātrim.

Šovasar izglītojos piecas dienas seminārā par kvantu ķīmijas modelēšanas programmu "Gaussian" Polijā. Tur prezentēju sava pētījuma "A kinetic investigation of 4-fluorobenzoyl chloride reaction with isopropanol" rezultātus plakāta formātā. Pašlaik turpinu mācības ķīmijas maģistratūras programmā.

Savā dzīvē vēlos iegūt vispusīgas un padziļinātas zināšanas ķīmijā un zinātnē. Viens no maniem lielākajiem sapņiem ir dot šīs zināšanas atpakaļ, kļūstot par pasniedzēju LU Ķīmijas fakultātē. Kad būšu beidzis savas studijas Ķīmijas fakultātē, vēlos studēt ārvalstīs, lai iegūtu plašāku redzējumu un pieredzi. Esmu ieinteresēts Erasmus Mundus AtoSiM maģistra programmā. Tā piedāvā īpašas specializācijas programmu pagaidām arvien lielāku nozīmi iegūstošajā kvantu datormodelēšanas sfērā. Lai man tas izdotos, es padziļināti apgūstu angļu valodu, kā arī krāju naudu studēšanas un dzīvošanas izdevumiem, ko piešķirtā stipendija sedz tikai daļēji."

2015. gadā Mārtiņš aizstavējis maģistra darbu par tēmu "Vairāku izmeklētu organisko reakciju pētījumi ar molekulārās modelēšanas metodēm".