Mārcis Rublāns

Studē: Fizikas un matemātikas fakultāte, studiju programma "Fizika".
Hobiji: Makšķerēšana, snorkelēšana.
Raksturo: Aktīvs, mērķtiecīgs.
Moto: Nekas nav neiespējams.

Mārcis Rublāns Ainas Galējas-Dravnieces piemiņas stipendiju 1 250 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Izvēlējos studēt LU Fizikas un matemātikas fakultātē fiziku, jo jau skolas laikā man padevās eksaktie priekšmeti. Piedalījos gan novada, gan valsts rīkotajās olimpiādēs un guvu godalgotas vietas. Tāpat apliecināju savas zināšanas arī centralizētājos eksāmenos gūstot gan fizikā, gan matemātikā A līmeni.

Savas zināšanas cenšos papildināt dažādos eksaktos semināros, tāpat apmeklēju arī LU rīkotos zinātnes pasākumus. Vasarā apmeklēju Merseburgas Tehnisko augstskolu, kur bija iespēja izstrādāt laboratorijas darbus un gūt vērtīgas zināšanas lāzeru fizikā, sensoru tehnoloģijās un ultraskaņas procesos.

Man šī stipendija dos iespēju turpināt mācīties to, kas man patiesi interesē, ļaus turpināt darbu zinātnes jomā, kā arī atvieglos ikdienas dzīvi. Stipendija man palīdzēs daudz efektīvāk sasniegt manus izvirzītos mērķus un liks ar jaunu azartu turpināt iesākto.

Par stipendijas iegūšanu un man sniegto atbalstu pateicos LU Fondam un jau mūžībā aizgājušajai mecenātei Dr. Ainai Galējai-Dravniecei.”

2015. gadā Mārcis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Elektroforētiskā nogulsnēšanā iegūtu titāna dioksīda – volframa trioksīda pusvadītāju struktūra, absorbcijas un fotostrāvas mērījumi" un turpina studijas maģistrantūrā.