Didzis Lipšāns

Studē: Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Lauku inženieru fakultātē, programmā „Būvniecība”.
Hobiji: Ģitārspēle, dziedāšana, riteņbraukšana, auto remonts un apkalpošana.
Raksturo: Mērķtiecīgs, dzīvespriecīgs kristietis, radošs visdažādākajās jomās.
Moto: Patiess prieks ir tikai tad, kad ar to dalās.

Didzis Lipšāns 2014./2015.akad. gadā ir ieguvis Jelgavas novada pašvaldības stipendiju 1 500 eiro apmērā, par sevi stāsta:

„Jau bērnībā zināju, ka vēlos būt būvinženieris. Pirku grāmatas un žurnālus par būvniecību, skolā mājturības stundās ar lielāko interesi taisīju dažādus galdus, ķeblīšus, plauktus. Kad man bija 13 gadi, dārzā uzbūvēju lapeni. Vēlāk arī uzprojektēju un uzbūvēju nelielu pirtiņu. Vidusskolā izstrādāju zinātniski pētniecisko darbu „Ēku energoefektivitāte Kalnciemā – Draudzības iela 10”, ar kuru veiksmīgi startēju Zemgalē, iegūstot 1.vietu un iespēju ārpus konkursa studēt būvniecību Latvijas Lauksaimniecības universitātē budžeta grupā, vēlāk tiku izvirzīts uz valsts zinātniski pētniecisko darbu konferenci, tajā ieguvu 3.pakāpes diplomu. Gadiem ejot interese par būvniecību tikai pieauga. Tāpēc izvēle, ko studēt, bija acīmredzama.

Man ir svarīgas kristīgās vērtības, tāpēc sabiedriski aktīvi darbojos vietējā draudzē Kalnciemā „Dzīvība Kristū”, spēlēju ģitāru, dziedu, piedalos dažādos starptautiskos evaņģelizācijas projektos, organizēju Kalnciema jauniešu iesaistīšanos Latvijas draudžu organizētajos pasākumos. Vidusskolā biju skolas pašpārvaldes loceklis.

Jelgavas novada pašvaldības stipendija ir liels atbalsts gan man, gan manai ģimenei. Šī stipendija palīdzēs sasniegt manu mērķi – kļūt par būvinženieri. Saku lielu paldies LU Fondam un Jelgavas novada pašvaldībai par atbalstu mana mērķa īstenošanai.”