Emils Sjundjukovs

Studē: LU Datorikas fakultāte, bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”.
Hobiji: Capoeira, valodas. 
Raksturo: Atbildīgs, mērķtiecīgs, ziņkārīgs, aktīvs.  
Moto: Kļūdīties vajag, jo bez kļūdām nav iespējams attistīties. Nekļūdas tikai tie, kas neko nedara.

Emils Sjundjukovs Kristapa Morberga stipendiju 2 200 eiro apmērā ieguvis 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Pēc skolas beigšanas ļoti ilgi nevarēju izvēlēties, kurā fakultātē iestāties, jo interesēja pilnīgi visi priekšmeti. Tomēr virsroku guva interese par jaunām tehnoloģijām un matemātiku – tā arī iestājot LU Datorikas fakultātē.

Mani ļoti aizrauj jauno tehnoloģiju apgūšana. Universitātē mēģinu apmeklēt kursus pat tad, ja tie oficiāli nav iekļauti manā lekciju sarakstā. Paralēli studijām vienmēr cenšos apgūt jaunās tehnoloģijas praksē.

Studijas laikā, pateicoties pasniedzējiem, veiksmīgi izstrādāju vairākus projektus (lietotnes, sistēmas). Sākot ar 3.kursu, sāku aktīvi interesēties par iegultām iekārtām un to pielietošanu. Kursa beigās tika veiksmīgi izstrādāts un aizstāvēts kursa projekts par tēmu: "Iegultās iekārtas un programmatūras veselības datu vākšanai” (darba vadītājs prof. Leo Seļāvo). Pēc darba aizstāvēšanas tika saņemta i-iespējas atzīme.  Viens no maniem šī gada galvenajiem projektiem ir rehabilitācijas ierīces un programmatūras izstrāde. 

Paralēli studijām, aktīvi piedalos Startup kustībā Latvijā – ar LU DF kursos izstrādātām projektiem veiksmīgi uzstājos vairākos pasākumos Baltijā, kā arī iestājos LU Biznesa inkubatora programmā. 

Manas dzīves neatņemama daļa ir darbs ar bērniem. Tā paužas gan IT sfēras popularizēšanā, gan Capoeira pasniegšanā. No šā gada atvēru informātikas klubiņu Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, kur mēģinu padalīties ar savu pieredzi un radīt interesi par IT. Paralēli tam jau otru gadu strādāju skolās kā mentors "Start IT" programmas ietvaros. Aktīvi piedalos "Microsoft Student Partnership" programmā, kur organizēju (kā arī pats piedalos) pasākumus jauniešu izglītošanai.

Man ir liela motivācija veikt tālākos darbus, jo esmu pārliecināts, ka ar LU iegūtajām zināšanām varu atnest labumu mūsu sabiedrībai. Stipendija palīdzēs īstenot manus mērķus, kā arī dos iespēju pilnībā koncentrēties studijām, sasniegt maksimāli labāko rezultātu. Kristapa Morberga stipendija palīdzēs īstenot savas idejas gan mācībās un pētījumu nolūkos, gan arī savu ideju īstenošanai IT interešu klubiņam skolās.”

2015. gadā Emils aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Iegultās iekārtas un programmatūra veselības datu pārraudzībai rehabilitācijas laikā" un turpina studijas maģistrantūrā.