Ilze Ambrasa

Studē: LU Juridiskā fakultātē, bakalaura studiju programmā „Tiesību zinātne”.
Hobiji: Teātris, mūzika, improvizācija, grāmatu lasīšana, peldēšana.
Raksturo: Komunikabla, aktīva, radoša, mākslinieciska, neatlaidīga un neatkarīga.  
Moto:Katrai dienai ir uzliesmojums. Ja tu visu dienu esi gājis un neesi to redzējis, tad gaidi. Nemirkšķini acis. Varbūt tas notiek tai brīdī, kad tavas acis aizmirkšķinās. (Imants Ziedonis).

Ilze Ambrasa Kristapa Morberga stipendiju 2 200 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Katra diena ir kā cīņa, ko uzveicam, bet ne pret kādu vai kaut ko - bet pret sevi. Svarīgi ir nekad neapstāties, nekad nepadoties, bet kāpt arvien augstākās virsotnēs. 

Jau no pašas bērnības mani ir pavadījusi izteikta taisnīguma izjūta - ne velti ģimenē mani sauc par visu aizstāvi vai advokāti. 

Studijas LU Juridiskajā fakultātē ir paplašinājušas manu redzes loku, ļaujot aplūkot problēmas no dažādiem skatupunktiem un meklēt visatbilstošāko rezultātu, domājot vismaz trīs soļus uz priekšu. Esmu  pateicīga saviem stingrajiem, bet ļoti taisnīgajiem pasniedzējiem, skolotājiem, padomdevējiem par zināšanām. Katru dienu jūtu lielu atbalstu no saviem lieliskajiem kursa biedriem, draugiem un paziņām, kas tic man un maniem darbiem. 

Mana dzīves otra profesionālā mīlestība bez jurisprudences ir teātra māksla - nereti draugi un radi mani sauc par radošo juristi. Teātris palīdz man pilnveidot  personību, uzlabot komunikācijas un runas prasmes, kas juristam ir ļoti noderīgas.
Manas galvenās vērtības ir mana  ģimene, draugi, domubiedri un Latvija. Es jūtos pateicīga un pagodināta par uzticības apliecinājumu, ko sniegusi  komisija, piešķirot man stipendiju. Vēlos savu pateicību apliecināt ar saviem darbiem un radošajiem panākumiem. 

Kā teicis mācītājs Juris Rubenis: "Būt svētam nozīmē būt tam, kas tu esi, būt pašam. Dzīves uzdevums ir kļūt par to, kas tu esi, par ko lemts kļūt tieši tev. Necenties būt kāds cits, neatdarini nevienu, nepielāgojies! Neskaties pa labi un pa kreisi, bet mācies izlasīt savā sirdī Dieva rakstīto uzdevumu, kas domāts tieši tev. Un tad – uzdrīksties to īstenot. Izdzīvot savu dzīvi."

Dzīve katru dienu mums sniedz iespējas - Tev atliek tikai noticēt sev!

Vēlos pateikties LU Juridiskās fakultātes asociētajai profesorei Dr.iur. Annijai Kārkliņai un asociētajam profesoram Dr.iur. Artūram Kučam par atbalstu un  rekomendāciju sniegšanu.”

2015. gadā Ilze aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepienācīga pildīšana" un turpina studijas maģistrantūrā.