Katrina Mertsa

Studē: LU Ķīmijas fakultātē, bakalaura programmā „Ķīmija”.
Hobiji: Mūzika, kino, lasīšana, izšūšana, fotografēšana, ceļošana.
Raksturo: Cilvēks, kas tiecas pēc mūzikas, piedzīvojumiem un pašattīstības.  
Moto: Dzīve negaida – īsteno savus mērķus pats!

Katrina Mertsa Kristapa Morberga stipendiju 2 200 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Dzīvē mēģinu attīstīt sevi visdažādākajās nozarēs. Universitātē apgūstu eksaktās zinātnes, ikdienā – mūziku, valodas u.c. Piedalos starptautiskajos projektos, brīvprātīgajā darbā (Soču Olimpiskās spēlēs, Pasaules Koru olimpiādē). Šobrīd esmu Vācijā Erasmus+ programmas ietvaros, kas ir samērā liels izaicinājums – jauna valsts, citādāka programma, jauna valoda un, protams, jaunas iespējas. Tiecos pēc saviem sapņiem, lai pēc tam rastos jauni mērķi, uz kuriem tiekties tālāk. Svarīgi ir izbaudīt pēc iespējas vairāk no tā, kas dzīvē ir dots, un ar to sevi attīstīt.

Studēju ķīmiju, jo ar katru gadu apzinos, ka tajā ir lielas izaugsmes attīstības iespējas. Ķīmiju nesaprot vai nevēlas saprast daudzi, līdz ar to, ja jau man tas izdodas labi, izmantošu savas prāta spējas tur, kur tās ir vairāk nepieciešamas citiem.

Stipendija man nozīmē lielāku sapņu un mērķu realizāciju. Tieši pateicoties M.M.V.Petkēvičs piemiņas stipendijai, iepriekšējā gadā biju spējīga doties uz projektiem Sočos un Itālijā. Vācijā tā ir vēl noderīgāka, jo dzīvošanai un studijām aiziet vairāk naudas nekā Latvijā.

Domāju, ka stipendija man piešķirta par visiem sasniegumiem, ko esmu izdarījusi jau kopš vidusskolas laikiem un ko turpinu veikt, pie tam ļaujot visiem saprast, ka nepadošos un neatteikšos no saviem mērķiem.”