Alise Strazdiņa

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte, studiju programma „Ekonomika”.
Hobiji: Dejot, spēlēt ģitāru, zīmēt, lasīt grāmatas
Raksturo: Mērķtiecīga un centīga, nopietna attieksme pret mācībām, atbildības sajūta un pienākumu apziņa. Atvērta jaunām idejām. Daru to, kas patīk, un izmantoju visas iespējas, ko dzīve sniedz. 
Moto: Gadā ir tikai divas dienas, kurās mēs neko nevaram iesākt. Viena ir vakardiena un otra – rītdiena. Tādējādi šodiena ir īstā diena, lai dzīvotu!


Alise Strazdiņa ir absolvējusi Jēkabpils Valsts ģimnāziju, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Izvēlējos studēt studiju programmā "Ekonomika", jo Ēnu dienā, vērojot AS „Swedbank” valdes locekles Irīnas Pīgoznes darba dienu un iepazīstoties ar Private Banking profesiju, secināju, ka nākotnē gribu strādāt banku sektorā. 2013.gada vasarā biju praksē „Swedbank” Centrālajā līzinga sagatavošanas nodaļā, kur iepazinu finanšu sektora ikdienu, attīstīju un pilnveidoju savas prasmes, kā arī ieguvu vērtīgu pieredzi, kas apstiprināja manu nākotnes profesijas izvēli.

Esmu iesaistījusies LTV un LR Ārlietu Ministrijas veidotajā projektā „Simulācijas spēles par ES lēmumu pieņemšanas struktūru”. Esmu izstrādājusi pētniecisko darbu ekonomikā „Jēkabpils jauniešu attieksme pret personīgajām finansēm”, Zemgales reģionālajā zinātniski pētniecisko darbu 5. konferencē ieguvu 1.vietu ekonomikas sekcijā. Brīvajā laikā dejoju tautas dejas, piedalījos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. Esmu beigusi Jēkabpils Mākslas skolu. Šogad sākšu darboties LU EVF Studentu pašpārvaldē. 

Izvēlējos studēt LU, lai ar iegūtajām zināšanām palīdzētu veidot labāku savas valsts nākotni un dotu ieguldījumu tās turpmākā labklājībā. 

Esmu pārliecināta, ka M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija man ir devusi iespēju iegūt kvalitatīvu, pamatīgu un augsta līmeņa izglītību, lai nākotnē varētu piepildīt savu sapni – būt izcila speciāliste ekonomikas jomā, tādējādi palīdzot citiem.”