Anda Batarāga

Studē: LU Ķīmijas fakultātē, bakalaura studiju programma „Ķīmija”.
Hobiji: Debatēt, lasīt labu literatūru, pasākumu apmeklēšana, rotu gatavošana.
Raksturo: Mērķtiecīga, nopietna, uzņēmīga, pārliecināta par to, ko varu, pacietīga. Patīk komunicēt ar cilvēkiem, ģenerēt idejas un pabeigt iesākto līdz galam.
Moto: Iemācies kaut ko jaunu. Izmēģini kaut ko neierastu. Pārliecini sevi, ka tavām iespējām nav robežu.


Anda Batarāga ir absolvējusi Rudzātu vidusskolu, ieguvusi M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Skolas laikā mana sirdslieta bija debatēšana un ne bez iemesla. Dalība debatēs mani izmainīja – kļuvu pārliecinātāka, zinošāka un iemācījos droši paust savu viedokli. Darbojos arī pašpārvaldē, kur palīdzēju vai pati organizēju pasākumus. Rudzātu pagasta bibliotēkā strādāju brīvprātīgo darbu un aktīvi iesaistījos visos skolas rīkotajos pasākumos. Īpaši aizrāvusies biju ar vides projektu rakstīšanu. Piedaloties vides projektu olimpiādēs, divas reizes ieguvu godalgotas vietas valstī. Laiku vidusskolā atceros kā ļoti aktīvu, jo vēlējos pilnveidot sevi.

Stipendija neizsakāmi atvieglo dzīvi, jo nav bail no tā, ka studiju process tiks traucēts naudas trūkuma dēļ. Jūtos finansiāli neatkarīga, mācos plānot savus izdevumus, dzīvot patstāvīgi. Stipendija ir lielisks stimuls censties un labi mācīties, neapstāties pie pirmajiem šķēršļiem.

Manuprāt, M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija man piešķirta, jo ir labi sasniegumi mācībās. Iespējams, ka stipendija piešķirta, tāpēc ka mecenāti ir noticējuši maniem spēkiem un vēlas palīdzēt man piepildīt mērķi. Tā ir lieliska sajūta zināt to, ka tevi kāds atbalsta, tas iemesls censties vēl vairāk.”