Krista Suta

Studē: RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, maģistra programmā „Ķīmijas tehnoloģija”
Hobiji: Vizināšanās ar velosipēdu un ķīmija
Raksturo: Dzīvesprieks, neizsīkstošs darba spars, pozitīva attieksme pret apkārtējiem un apkārt notiekošo. Ja kaut ko daru, tad no visas sirds un ar maksimālu rezultātu
Moto: Tikai no tevis paša ir atkarīgs tas, kur vedīs tavs ceļš un kādas iespējas pavērsies pie katra nākamā krustojuma

"Mana izvēle studēt ķīmiju noteikti nav ilgi lolots bērnības sapnis. Lai gan pamatskolas un ģimnāzijas gados ar lielāku vai mazāku piepūli man padevās visi mācību priekšmeti, sirdij tuvākas bija eksaktās zinātnes, īpaši matemātika un ķīmija. Neskatoties uz to, lēmumu par savām studiju gaitām tieši šajā jomā pieņēmu pēdējā brīdī. Tagad ne mirkli to nenožēloju un esmu pieņēmusi nākamo izaicinājumu – studijas maģistrantūrā.

Paralēli studijām veicu zinātnisko darbu RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūtā.

Ārpus studijām un zinātniskā darba aktīvi darbojos studenšu korporācijā „Dzintra”.

Saku lielu paldies savas fakultātes mācībspēkiem par izvirzīšanu stipendijai un LU Fondam par Kristapa Morberga inženierstipendijas piešķiršanu. Šī stipendija man sniegs vērā ņemamu finansiālo atbalstu, kā arī savu devu motivācijas neapstāties pie sasniegtā un izvirzīt arvien jaunus mērķus."