Sintija Altenburga

Studē: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, profesionālo studiju programmā "Arhitektūra".
Hobiji: Brīvajā laikā man patīk darīt lietas, kas sniedz miera sajūtu no ikdienas steigas. Tā ir grāmatu lasīšana, kino, teātra un citu kultūras pasākumu apmeklēšana kopā ar ģimeni un draugiem.
Raksturo: Ja man liktu nosaukt piecas pozitīvas lietas par sevi, tās būtu – komunikabla, mērķtiecīga, laipna, precīza un dažādām idejām bagāta.

"Es savu profesionālo dzīves ceļu izvēlējos agri, jau tad, kad mācījos 7. klasē. Tādēļ jau 8 gadus līdzcilvēki man jautā, vai es nenožēloju savu izvēli studēt arhitektūru? Uz ko parasti atbildu ar pretjautājumu: “ Kādēļ gan man būtu jānožēlo? Vai tādēļ, ka izvēlētais ceļš nav pats vieglākais? Mani nebaida grūtības un sarežģītas situācijas, tās liek domāt, motivē darboties un nekad neapstāties pie sasniegtā. ” Tomēr es vienmēr esmu uzskatījusi, ka lai arī arhitektūra ieņem ļoti nozīmīgu lomu manā dzīvē, starp to es vēlos atrast laiku, ko veltīt draugiem, ģimenei un arī sev.

Šīs stipendijas saņemšana man šķiet kā novērtējums par iegultīto darbu vairāku gadu garumā, tā liek lepoties ar sevi mazliet vairāk. Iegūto stipendiju izmantošu, sevis pilnveidošanai profesionālajā jomā, kā arī noteikti iegādāšos kādu grāmatu un apmeklēšu teātri, varbūt pat beidzot došos kādā nelielā ceļojumā."