Līga Sudare

Studē: LU Humanitāro zinātņu fakultātē, bakalaura studiju programmā „Baltu filoloģija”.
Hobiji: kultūras pasākumu apmeklēšana
Raksturo: brīvdomīga
Moto: Gan jau arī mūsu dārzā kādreiz ziedēs rozes! – to man vienmēr ir teikusi mamma grūtos dzīves brīžos. Un tas nekas, ka mums nemaz nav dārza... 

"Ejot uz stipendiātu atlases interviju, draugs man deva padomu: "Vienkārši esi tāda, kāda tu esi!" Tas, godīgi sakot, ir diezgan riskants pasākums, bet, kad saņem novērtējumu tieši par to, arī gandarījums ir daudz patiesāks.
Esmu ļoti pateicīga Latvijas Universitātes fonda valdei par izrādīto atzinību, uzticēšanos un atbalstu – Kristapa Morberga stipendija ir vērtīga motivācija, kas mani iedvesmo turpināt izvēlēto ceļu literatūrzinātnē.

Mans mērķis ir spert kaut nelielus soļus Latvijas publicistikā un sabiedriskajā komunikācijā, lai tuvotos lasītājam – ar padziļinātu, tomēr saistošu materiālu, lai ieinteresētu, nevis garlaikotu, lai ļautu saskatīt tās atbildes, ko literatūra spēj sniegt, tādējādi vairojot kritisko domāšanu un veselīgu spriestspēju, kas mūsdienu pārblīvētās informācijas vidē ir tik ļoti būtiska.

Ar savu piemēru es vēlētos iedrošināt tos, kuriem varbūt nav sanācis uzreiz pēc vidusskolas uzsākt studijas tādā specialitātē, kā būtu gribējies. Vecuma griesti studiju uzsākšanai nav noteikti, tāpēc nekas nav zaudēts, ja vien pats neesi padevies!"