Estere Kalks

Studē: LU Humanitāro zinātņu fakultātē, bakalaura studiju programma „Baltu filoloģija”.
Hobiji:  žurnālistika, teātris, grāmatu lasīšana, galda teniss.
Raksturo:  Draudzīga, atsaucīga, mērķtiecīga, ar lielu atbildības sajūtu apveltīta, dažreiz arī spītīga.
Moto: Viss ir iespējams.

Estere ir absolvējusi Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolu. Baltu filoloģiju izvēlējās studēt, jo jau no mazotnes ir ierauta grāmatu pasaulē. Pieaugot un interesēm paplašinoties, stipendiāte sāka interesēties arī par latviešu valodu, tās vēsturi, kultūru. "Latviešu valoda un literatūra skolā bija manu mīļāko mācību stundu sarakstā, kļūstot ne tikai par obligātās apguves priekšmetiem, bet arī par sirdslietu," par studiju izvēli stāsta Estere. 

Vidusskolas periodā kā viena no korespondentēm Estere aktīvi iesaistījās skolas avīzē “Videnīte” un kā žurnāliste darbojās skolas projektā “Gada Grāmata”, dziedāja skolas korī. "Pieņēmu katru izaicinājumu, ko man sniedza vidusskolas periods. Laiku vidusskolā atceros kā ļoti aizņemtu, taču tajā pašā laikā pārpilnu ar aktivitātēm un jaunas pieredzes gūšanu, pilnveidojot un attīstot sevi," saka stipendiāte.

"M.M.V. Petkevičs stipendijas iegūšana ir liels atbalsts man kā studentei, jo papildus studijām nav jāmeklē darbs, un savu laiku ar pilnu atdevi varu veltīt mācībām. Šī stipendija ļauj sajust to, ka centīgs darbs tiek novērtēts, un tas sniedz motivāciju un atspēriena punktu censties un sasniegt jaunus panākumus arī nākotnē," par iegūto atbalstu saka Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas laureāte.