Jurģis Kalniņš

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultāte, bakalaura studiju programma "Politikas zinātne".
Hobiji: Muzicēšana (klavieru, saksofona un ģitāras spēle, dziedu korī „Juventus”), sports (volejbols, peldēšana, riteņbraukšana), dalība sociālos pasākumos („Gudrs, vēl gudrāks”, Jauniešu Saeima).
Raksturo: Komunikabls, atsaucīgs, pozitīvs, patīk uzņemties iniciatīvu, neatkarīgi no uzdevuma mērķa un sarežģītības.
Moto: Ja kaut kas beidzas slikti, nekas nav beidzies!

Ar politiku un tās aspektiem Jurģis jūtas saistīts jau kopš bērnības. "Kad biju maziņš, vecāki mani ņēma līdz uz katrām vēlēšanām, lai procesa svarīgāko daļu – biļetes ielikšanu tai paredzētajā konvertā un tās iemešanu vēlēšanu urnā – uzticētu man," stipendiāts dalās atmiņās un turpina: "Lielā atbildības sajūta pret savu valsti manī ir saglabājusies, turklāt tai ir tendence pastiprināties. Tādēļ, dažādu jaušu vai nejaušu likumsakarību rezultātā, nonācu pie secinājuma – būšu zinātnieks... Politikas zinātnieks. Pastāv maldīgs uzskats par politologiem kā cilvēkiem bez, tā teikt, „seguma”. Es ticu, ka es varu būt tas cilvēks, kas šo priekšstatu mainīs."

Par sevi jaunais stipendiāts stāsta: "Ikdienā esmu es pats, daru to, kas man patīk - dziedu korī, iesaistos sabiedriskajā dzīvē un vienkārši atpūšos. Interesējos par kultūru un sociāliem jautājumiem, tādējādi liels atbalsts man vienmēr ir bijusi mana ģimene - palīdzot gan garīgā un emocionālā, gan materiālā ziņā. Tagad priekšā ir studiju uzsākšana un „lielā Rīgas dzīve”, un ne vienmēr vecāki būs klāt."

"Es saku neizsākamu paldies LU Fondam par iespēju saņemt Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju, kas man neapšaubāmi ļaus realizēt savus plānus un mērķus gan īstermiņā, gan ilgtermiņā," saka stipendiāts un piebilst: "Runājot par saviem nākotnes plāniem un mērķiem, es mēdzu būt neizlēmīgs. Katrā ziņā tivu, ka cilvēki par mani dzirdēs. Kad, kāpēc un kā, to jau dzīve rādīs..."