Katrina Mertsa

Studē: LU Ķīmijas fakultātes ķimijas bakalaura studiju programmā.
Hobiji: mūzika, ceļošana, fotogrāfēšana, izšūšana, dabas baudīšana.
Raksturo: mērķtiecība, izlēmība, pašattīstība.
Moto: Jebkurš mērķis ir sasniedzams, ja tu to patiešām vēlies.

"Turpinu savas gaitas ķīmijas bakalaura programmas pēdējā kursā, un jau sākumā biju motivēta nostrādāt labu bakalaura darbu tieši organiskajā ķīmijā, un šo iespēju man sniedz tieši Olainfarm stipendija. Šī ir nozare, kurā manas zināšanas būs noderīgas arī citiem, un vēlos to attīstīt, iegūstot pieredzi, kas būs noderīga vēlāk darba gaitās.

Ārpus studijām joprojām turpinu attīstīt sevi arī citās jomās, mācoties un nostiprinot jaunas valodas, veidojot sakarus ar cilvēkiem no visas pasaules, pateicoties Erasmus+ programmai iepriekšējā gadā Vācijā. Nekur nepazūd arī mūzika, kas no bērnības bija tuvu sirdij, tāpēc turpinu spēlēt Iecavas mūzikas skolas akordeonistu ansamblī. Lēnām top plāni brīvprātīgās darbam Rio 2016 Vasaras Olimpiskajās Spēlēs, bet ceļš līdz tām  ir tikai pusē.

Jau trešo gadu pēc kārtas esmu LU Fonda stipendiāte, kas nozīmē, ka es joprojām uzturu savas studijas un pašattīstību augstā līmenī, un to es plānoju darīt arī tālākajās studiju gaitās, jo zināšanas, īpaši eksaktajās nozarēs, tiek novērtētas arvien vairāk un vairāk."