Haralds Baunis

Studē Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes bakalaura studiju līmeņa 2.kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Manas darbaspējas, neatlaidība un mērķtiecība, nepārtrauktā tieksme attīstīties, zinātkāre un entuziasms par to, ko daru.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija ir piedalīties zinātnes attīstīšanā Latvijā, tās ilgtspējības un konkurētspējas attīstīšanā, fokusējoties uz pagaidām mazāk izpētītām jomām ar lielu potenciālu, kā, piemēram, elektroorganiskā ķīmija. Domāju, Latvijā ir daudz iespēju šādas nozares attīstīt, ir tikai nepieciešams atrast uzņēmīgus un atjautīgus cilvēkus, kas spētu ar tām nodarboties. Tas arī saistīts ar citu manu ieceri - veikt zinātnes popularizēšanu un veicināt tās apguvi plašākos sabiedrības lokos. Mūsdienās zinātne tiek padarīta tikai par izklaidi vai arī aizmirsta vispār. Es ticu, ka ir iespējams darīt ko vairāk šajā jomā un veikt plašu sabiedrības izglītošanu.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Pieteikšanās process ir gana vienkāršs, bet potenciālais ieguvums ir ļoti liels. Līdz ar to, neredzu iemeslu nemēģināt pieteikties, jo tas, ko LU fonda stipendijas dod ir ne tikai finansiālais atbalsts, bet gan paziņu un domubiedru loks, vide, kur kultivēt idejas un smelties iedvesmu.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Eriks Ādamsons "Smalkās kaites"

Miyamoto Musashi "The Book of Five Rings"

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Ghost in the Shell" (1995)

"The Imitation Game" (2014)

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Drosmīgajiem pieder pasaule!