LU Fonda projektu vadītāja Evija Čerpinska šīs nedēļas beigās kopā ar pētnieku un interesentu grupu no Latvijas dosies uz Austrāliju, lai 13. novembrī (pēc Austrālijas laika 14. novembrī) Kērnsā (Cairns) vērotu unikālu notikumu – pilno saules aptumsumu un tiktos ar Austrālijā dzīvojošiem latviešiem.

Pirmo reizi Latvijas Universitātes pārstāvji – toreizējais rektors prof. Ivars Lācis un Latvijas Universitātes Fonda izpilddirektors Krišs Spūlis - Austrālijā viesojās 2006.gadā. Šogad LU Fonda projektu vadītāja Evija Čerpinska un LU pētnieks Ilgonis Vilks ar Austrālijas latviešiem tiksies Sidnejā, Adelaidē, Kērnsā un Brisbanē.

Sidnejā tikšanās notiks 30. oktobrī, plkst. 19:00 Sidnejas latviešu namā, Adelaidē - 3.novembrī, plkst. 9:00 Adelaides Daugavas vanagu namā. 11. vai 12. novembrī tikšanās plānota Kērnsā, savukārt 17. novembrī plkst. 12:00 tikšanās notiks Brisbanē Latviešu biedrības namā.

Latvijas pētnieku un interesentu grupas sastāvā ir Latvijas Universitātes (LU) Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks, Latvijas Astronomijas Biedrības Jauniešu Astronomijas kluba, kas darbojas Latvijas Universitātē, vadītāja Agnese Zalcmane, Latvijas Universitātes Fonda projektu vadītāja Evija Čerpinska, LU students un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas astronomijas skolotājs Emīls Veide, LU absolventi Guna Dirveika un Rūdolfs Druva, Rīgas Politehniskā institūta absolvente Gunta Zalcmane un ceļotājs no Zviedrijas Anders Sköld.
  • <link http:>Vairāk informācijas par braucienu
 

Dalīties