Kādā rudenīgā piektdienas pēcpusdienā uzņēmuma „Arčers” birojā un ražotnēs viesojās trīs jaunieši jeb Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendijas „Ceļamaize” ieguvēji. Šā gada „Arčers” izraudzītie stipendiāti ir LU Vēstures un filozofijas fakultātes, programmas „Filozofija” studente Anna Auzāne, LU Ķīmijas fakultātes, bakalaura programmas "Ķīmija" students Klāvs Ozols, LU Datorikas fakultātes, bakalaura studiju programmas "Datorzinātnes" students Kaspars Ābelnīca.

Apmeklējuma laikā studenti tikās ar uzņēmuma valdes locekli Kasparu Garkani un Personāla daļas vadītāju Inesi Misiņu, kuri jauniešiem sniedza nelielu ieskatu „Arčers” ikdienas darba gaitās un norisēs birojā. Trijotne apciemojuma laikā dalījās iespaidos par mācībām, nākotnes plāniem un iecerēm, saviem vaļaspriekiem, kā arī par studentu sadzīvi ārpus mācībām. Stikloto konstrukciju departamenta ražošanas nodaļas vadītāja Tomasa Loiko pavadībā jaunieši apmeklēja "Arčers" ražotnes un piedalījās stikloto konstrukciju ražošanas procesā.

SIA "Arčers" ir viens no LU Fonda sudraba mecenātiem un uzņēmuma sadarbība ar fondu ilgst  sešus gadus. LU Fonda stipendija "Ceļamaize" domāta 12.klašu absolventiem, kam ir izcilas sekmes mācībās un augsti sasniegumi gan mācībās, gan citās aktivitātēs ārpus mācību darba.

Anna Auzāne iepriekš absolvējusi Āgenskalna Valsts ģimnāziju un savu brīvo laiku studente jau kopš mazotnes, labprāt, pavada lasot grāmatas, kā arī interesējoties par procesiem dabā un dabaszinātni.  Vēstures un filozofijas fakultātē Anna izvēlējās studēt, jo filozofija ir daudzu citu mācību kursu un profesiju pamats.

Klāvs Ozols iepriekš mācījies Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, kuru pārstāvējis Pasaules ķīmijas olimpiādē. Brīvajos brīžos Klāvs dodas izbraucienos ar velosipēdu vai laivām, dejo tautas dejas, kā arī veic ķīmijas eksperimentus un paraugdemonstrējumus. Kā pirmo pieredzi ķīmijas jomā students min – bērnībā pagatavoto šaujampulveri. Klāva nākotnes mērķis ir kļūt par tiesu ķīmijas ekspertu.

Kaspars Ābelnīca iepriekš mācījies Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Interese par jaunākajām tehnoloģijām studentam radusies jau agrā bērnībā. Viņš pats smejoties saka, ka reiz pie datora piesēdies un tā arī sēž vēl joprojām. Taču brīvajā laikā Kaspars priekšroku dod grāmatu lasīšanai, austrumu kultūras un filozofijas izzināšanai, kā arī dalībai publiskās debatēs un sarunās.

Uzņēmums „Arčers” jauniešiem novēl daudz, daudz spēka un izturības mācību procesā!
 

Dalīties

Saistītais saturs

“Ceļamaizes” stipendiāti pavada dienu sportiskā garā
18.02.2019.

“Ceļamaizes” stipendiāti pavada dienu sportiskā garā