Latvijas Universitātes (LU) fonds atbalsta talantīgākos fakultāšu studentus jau 15 gadus. Satiekoties teoloģijas un reliģiju zinātnes studentiem un absolventiem, kuri studējuši LU Teoloģijas fakultātē un ieguvuši LU fonda mecenātu atbalstu, sestdien, 18. maijā, norisināsies ekskursija dažās no skaistākajām Rīgas baznīcām. Laipni aicināti pievienoties arī citi interesenti!

Ekskursija aizsāksies ar tūri Rīgas Lutera draudzē, kuru vadīs mācītājs un Žaņa Lapuķa piemiņas stipendijas ieguvējs Kaspars Simanovičs, turpināsies ar ekskursiju Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes luterāņu baznīcā, kuru ekskursijas dalībniekiem izrādīs mācītājs un Ž. Lapuķa piemiņas stipendijas ieguvējs Oskars Smoļaks, bet noslēgsies ar viesošanos Rīgas 1. metodistu draudzes dievnamā, kurā interesentus uzņems LU Teoloģijas fakultātes studente, Ziemeļelbas mācītāju apvienības stipendijas saņēmēja un mācītāja Anna Dobele.

Katrai no baznīcām ir sava, neparasta un interesanta vēsture. Arī katram no mācītājiem ir savs stāsts par to, kā viņa vai viņas dzīves ceļš ir aizvedis pie studijām LU Teoloģijas fakultātē, sadarbības ar LU fondu un darba konkrētajā baznīcā. Šī ekskursija tiek rīkota, lai atzīmētu LU fonda 15 gadu jubileju un pulcinātu vienkopus visus LU Teoloģijas fakultātes mecenātu stipendiju ieguvējus.

Uz pasākumu ir laipni gaidīts ikviens, kuram ir interese uzzināt ko jaunu par šīm baznīcām, LU Teoloģijas fakultāti un LU fondu.

Pēc ekskursijas ikviens būs laipni aicināts uzkavēties Rīgas 1. metodistu draudzes telpās, lai pavadītu laiku sarunās, cienātos ar uzkodām un tēju.

Ekskursijas sākuma laiks plkst. 13.00. Tikšanās Torņakalna ielā 5, pie Rīgas Lutera draudzes baznīcas ieejas.

Vairāk informācijas par pasākumu, rakstot uz bella.briska@gmail.com.

 

Seko līdzi pasākuma aktualitātēm Facebook lapā.

Dalīties

Saistītais saturs