Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis sēru vēsti – mūžības ceļos devies trimdas latvietis, inženieris, LU mecenāts Juris Riekstiņš (27.10.1941 – 30.04.2019). Savas dzimtenes patriots un tās nesavtīgais atbalstītājs atdusas Dienvidkalifornijā, Amerikas Savienotajās Valstīs.

Mecenāts Juris Riekstiņš dzimis Rīgā 1941. gadā. Agrā bērnībā ar vecākiem Hugo un Lūciju Riekstiņiem devās trimdā uz Vāciju, līdz 1950. gadā nonāca ASV un apmetās uz dzīvi Čikāgā. 1965. gadā absolvēja Ilinoisas Universitāti, kur studēja elektrotehnikas inženieriju. Visu dzīvi līdz pat pensijai strādāja uzņēmumā "Hughes Aircraft Company" (Hjūza lidsabiedrībā). 1972. gadā mija gredzenus ar latvieti Katrinu (Kati) Prilaps un apmetās Dienvidkalifornijā, kur dzīvoja līdz mūža nogalei.

Lai gan visa dzīve bija aizvadīta Amerikā, J.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvijā iegūtajai izglītībai ir jābūt starptautiski atzītai un ar augstu līmeni Eiropas augstskolu tīklā: “Ir svarīgi jaunajai Latvijas paaudzei dot iespēju iegūt sekmīgu dzīvi turpat – Latvijā. Cerams, ka visi, kas ir spējīgi ziedot Latvijas labā, to darīs.

Riekstiņu ģimenes un dzimtas akadēmiskās saknes saistāmas ar Latvijas Universitāti. 2019. gada sākumā sadarbībā ar LU fonda sadarbības organizāciju ASV “Friends of the University of Latvia” J. Riekstiņš ziedoja 10 tūkstošus ASV dolāru LU Medicīnas fakultātes attīstībai, sniedzot iespēju jaunajiem mediķiem apgūt inovatīvākās metodes pacientu aprūpē.

Latvijas Universitātes un Latvijas Universitātes fonda saime izsaka līdzjūtību piederīgajiem un patiesā cieņā piemin mecenātu Juri Riekstiņu un pateicas par ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības stiprināšanā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU un PSKUS ieviesīs jaunākās paaudzes ultrasonogrāfijas izmeklējumu metodi
18.02.2019.

LU un PSKUS ieviesīs jaunākās paaudzes ultrasonogrāfijas izmeklējumu metodi