No kreisās: LU fonda valdes pārstāvji Mārcis Auziņš, Laila Kundziņa, Baiba Ebuliņa. Foto: Toms Grīnbergs LU KID.

Ar jauno gadu Latvijas Universitātes (LU) fondā ir notikušas nelielas pārmaiņas. Valdes locekļus Ivaru Lāci un Andri Bērziņu nomaina jaunie valdes locekļi Baiba Ebuliņa un Mārcis Auziņš. Abi jaunie valdes locekļi ir pieredzes bagāti un noteikti spēs LU fondam pienest jaunu vēsmu.

Mārcis Auziņš ir bijušais LU rektors (2007-2015). Viņš ir ievērojams latviešu fiziķis, kura devums zinātnē tiek augsti vērtēts ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis.

“Kad pie manis atnāk kāda jauna ideja, izjūtu radīšanas, jaunatklāsmes prieku, līdzīgu tam,  kādu pazīst rakstnieki, gleznotāji, mūziķi” - saka M. Auziņš. M. Auziņu iedvesmo Mocarta  ”Rekviēms” un labas grāmatas, viņa lepnums - studenti. Profesors ļoti cer, ka viņa lekcijas uzrunā jauniešus studēt un izprast fiziku, fundamentālāko no zinātnēm. Viņā uzskata, ka būt par mācībspēku ir privilēģija, kas ļauj izjust gandarījumu un lepnumu par saviem studentiem, kas dzīvē daudz sasnieguši.

Savukārt valdes locekle Baiba Ebuliņa aizraujas ar tehnoloģijām un inovatīviem risinājumiem. Baiba sevi raksturo kā radošu un uz sadarbību vērstu līderi, kas vienmēr piedāvā dažādus risinājumus izaugsmei.

Baibai ir LU maģistra grāds ekonomikā, kā arī pabeigta izglītība Amerikā un Apvienotajā Karalistē. Baiba ir strādājusi dažnedažādākajos uzņēmumos kā valdes locekle, izpilddirektore, komercdirektore un viceprezidente.

LU fonda jauno valdes locekļu atbildes uz jautājumiem.

  • Kāds būs Jūsu pienesums LU fondam?

“Daudzu darba gadu laikā korporatīvajā vidē man ir izveidojies plašs kontaktu loks uzņēmēju un lielo korporāciju vadītāju vidū. Es saprotu uzņēmumu vajadzības un projektus, kas varētu būt interesanti atbalstam. Ar prieku popularizēšu fondu un tā realizētās iniciatīvas, lai piesaistītu jaunus mecenātus un atbalstītājus. 

Esmu strādājusi samērā cieši pie jaunuzņēmumu attīstības, veicinot inovācijas un to izaugsmi, kā arī darbojoties kā mentors. Esmu pārliecināta, ka šīs zināšanas noderēs sadarbībā ar biznesa inkubatoru.

Tā kā darbība fonda valdē lielā mērā ir saistīta ar fonda darbības pārvaldīšanu un ļoti atbildīgu ziedoto līdzekļu ieguldīšanu atbalsta programmās, izmantošu savu izglītību un pieredzi mūsdienīgas korporatīvās pārvaldības jomā,” saka Baiba.

  • Kādas ir Jūsu sajūtas, esot jaunā amatā?

“Esmu ļoti iedvesmota strādāt jaunajā lomā. Pagājušā gada beigās man bija iespēja rūpīgi iepazīties ar atbalstu saņēmušo projektu un stipendiātu klātienes atskaitēm un es redzēju, cik ļoti nozīmīgu darbu fonds veic un cik sabiedrībai noderīgi ir realizēto projektu rezultāti un sasniegumi. Man šķiet svarīgi atbalstīt un virzīt fonda attīstību, piesaistīt jaunus mecenātus un realizēt arvien jaudīgākus projektus,” ar sajūtām dalās Baiba.

Savukārt, M. Auziņš saka: “Zināmā mērā tā ir atgriešanās sajūta, jo man jau reiz bija tas gods un pienākums būt fonda valdē tā pirmsākumos. Laiki ir citi, fonds ir pilnveidojies, bet mērķi tie paši – palīdzēt Latvijas Universitātes attīstībai.Gribu novēlēt LU fondam turpināt attīstīt un pilnveidot esošās atbalsta formas Universitātei, tās studentiem un darbiniekiem, bet vienlaikus daudz  jaunu radošu veiksmju jaunu formu meklējumos un to iedzīvināšanā praksē.”

Veiksmi darbā jaunajiem valdes locekļiem!

Dalīties

Saistītais saturs

Stipendiāti tiekas ar mecenātu Pīteru Aloizu Ragaušu
13.03.2023.

Stipendiāti tiekas ar mecenātu Pīteru Aloizu Ragaušu

LU fonda mecenātu līmeņi
24.02.2023.

LU fonda mecenātu līmeņi

LU aicina skolēnus uz spilgtu studiju festivālu “LUniverss”
09.02.2023.

LU aicina skolēnus uz spilgtu studiju festivālu “LUniverss”

LU fonda stipendiātu brīvprātīgais darbs LU Muzejā
06.02.2023.

LU fonda stipendiātu brīvprātīgais darbs LU Muzejā

Zvaigžņu globusa restaurācija: norise un izaicinājumi
11.01.2023.

Zvaigžņu globusa restaurācija: norise un izaicinājumi

Daudzplakņu Gerhberga-Sakstona algoritma ieviešana digitālos signāla procesoros
04.01.2023.

Daudzplakņu Gerhberga-Sakstona algoritma ieviešana digitālos signāla procesoros

LU fonda stipendiāte Mērija Elizabete Kalniņa izdod savu otro grāmatu
22.11.2022.

LU fonda stipendiāte Mērija Elizabete Kalniņa izdod savu otro grāmatu