Signe Gerinoviča

Diplomātijas stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2019. gadā pēc Amerikas latviešu Dagnijas un Kaspara Krēsliņu iniciatīvas. Atbalsta mērķis ir sekmēt Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) maģistrantūras studentu, nākamo diplomātijas speciālistu, izaugsmi. Stipendija  ir dibināta sadarbībā ar bezpeļņas organizāciju "Friends of the University of Latvia".


Signe Gerinoviča studē LU SZF Politikas zinātnes nodaļas maģistra studiju programmas "Diplomātija" 2. kursā. Signei svarīgs nav tikai mērķis, uz kuru viņa iet, bet vēl svarīgāks ir ceļš, kā viņa līdz tam nonāk. Zinātkāre caurstrāvo visus viņas dzīves aspektus,Signe nepieņem rezultātu kā pašsaprotamu iznākumu, bet vienmēr cenšas izprast kas, kā, kāpēc ietekmēja šī rezultāta iznākumu. 

Iepazīsti Signi!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants ir spēja pielāgoties situācijai, kādā es atrodos, ņemot vērā manu daudzšķautnaino pieredzi, es domāju, ka šis talants ir bijis viens no noteicošākajiem faktoriem manā dzīvē. Nozīmīgākie sasniegumi ir vēl tapšanas stadijā. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses? 

Manas pētnieciskās intereses ir drošības un aizsardzības politikas dinamika reģionā, kā arī izlūkošanas un militāro aktivitāšu joma. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Šī stipendija man spēs nodrošināt iespēju veiksmīgi pabeigt maģistra līmeņa studijas. Kā arī stipendija ir ļoti labs novērtējums par ieguldīto laiku un enerģiju, ko esmu veltījusi akadēmisko zināšanu apguvei.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis

Mans dzīves virsmērķis ir spēt dzīvot, realizējot savus mērķus un ambīcijas, kā arī spēt sniegt pienesumu sabiedrībai no saviem darbiem un panākumiem.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Nav ko zaudēt, ja nekas nav iegūts! 

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es šobrīd aizraujos ar Nobela Balvu laureātu darbu lasīšanu, labprāt ieteiktu citiem izlasīt 2011. gada Nobela Balvas Ekonomikā laureāta Daniela Kahnemana (Daniel Kahneman) sarakstīto grāmatu "Thinking fast and slow". 

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties TV-šovu "Yes Minister", tas ir sarkastisks atspoguļojums ar humora pieskaņu par britu politisko situāciju.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Panākumi rodas no lēmuma uzdrošināties!