Kristīne Treigūte

Kurta Hāgena stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija pirmoreiz piešķirta 2014. gadā, pateicoties Latvijā dzimušā baltvācieša, mecenāta Kurta Hāgena (1916-2000) novēlējumam. Stipendijas mērķis ir sniegt iespēju talantīgiem Latvijas Universitātes (LU) studentiem gūt pieredzi Vācijas augstskolās.


Kristīne Treigūte ir LU Juridiskā fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas "Tiesību zinātne" 2. kursa studente. Kristīni var raksturot kā ļoti neatlaidīgu, sirsnīgu un pozitīvu personu, kuru tajā pašā laikā aizrauj Pasaules vēsture un “true crime stories” dokumentālās filmas un podkāsti.

Iepazīsti Kristīni!

  • Kas ir Tavs lielākais talants?

Nebaidīties izteikt un aizstāvēt savu viedokli. Cīnīties par to, kas, pēc manām domām, ir pareizi!

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses? 

Visvairāk man patīk pētīt nodokļu un krimināltiesību jautājumus, bet šobrīd skats tiek vērsts un nākotni, cenšoties aptvert, ko jaunu nākotnes tehnoloģiju attīstība varētu ienest tiesību nozarē. Šādā skatījumā sagatavoju publikāciju “Automatizācijas nodoklis” žurnālam “Jurista Vārds”.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man sniedz gandarījumu par jau sasniegto un pārliecību par savām spējām turpmāko mērķu sasniegšanā.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Nekad neapstāties. Ierakstīt sevi vēstures lapaspusēs.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendijas iegūšana sniegs ne tikai pārliecību un gandarījumu par sevi, bet arī brīvību un iespēju realizēt akadēmiskos mērķus, tajā pašā laikā iegūstot neatsveramu dzīves pieredzi.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

R.Šarma “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Mani pašu aizrauj un arī citiem iesaku noskatīties kinofilmas, kuras balstītas uz vēstures un patiesiem notikumiem, jo pēc šādu filmu noskatīšanās atrodu sevi, ievācot un meklējot papildus informāciju un uzzinot aizvien vairāk jaunu faktu un ziņu par to. Nesenākais: “The Devil Next Door”.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Opportunities don’t happen, you create them. /Chris Grosser/