Diāna Fogele

Studē: LU, Humanitāro Zinātņu fakultāte.
Hobiji: Literatūra.
Raksturo: Cenšos gan studijās, gan dzīvē visu paveikt pēc iespējas precīzi, iesākto arī vienmēr novedu līdz galam, veltot tam tik laika un spēku, cik nepieciešams.
Moto: “Per asper ad astra.” (latīņu val.)/“Caur ērkšķiem uz zvaigznēm.”

Diāna Fogele ir Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles profesionālās vidusskolas absolvente. Šobrīd jauniete ir studiju programmas „Klasiskā filoloģija” 3.kursa studente un apgūst sengrieķu un latīņu valodu, antīko literatūru. Par sevi stāsta:

„Šķiet, ka šeit esmu atradusi savu īsto vietu – saista tas, ko studēju un vēlos saistīt dzīvi ar klasisko filoloģiju. Paralēli studijām jau otro gadu esmu iesaistījusies Latīņu kultūrmantojuma centra projektā „Viduslaiku latīņu teksti Livonijā: A. Eicēdija poēma Aulaeum Dunaidum”. Kopā ar citiem projekta dalībniekiem veicu šīs 16.gadsimta poēmas tulkošanu no latīņu valodas, rakstu zinātniskos komentārus, iesaistīšos arī atdzejošanā. Tieši šī projekta vadītāja docente Brigita Cīrule, zinot, cik ļoti man nepieciešams materiāls atbalsts, pamudināja mani pieteikties Ernesta Felsberga stipendijai.

Zināju, ka tā ik gadu tiek piešķirta tikai dažiem studentiem, tādēļ neuzskatīju, ka man varētu būt nopietnas izredzes šo stipendiju saņemt. Biju patiesi pārsteigta, kad uzzināju, ka esmu kļuvusi par stipendiāti. Pirmo reizi mūžā jūtu tādu pagodinājumu un patiesi priecājos, ka tiek novērtēts šis projekts un darbs, ko veicu, tajā iesaistoties. Ir nozīmīgi apgūt Latvijas viduslaiku latīnisko kultūrmantojumu, lai padarītu to pieejamu plašākam lasītāju lokam un pavērtu jaunas iespējas tā izpētē. Domāju, ka tādēļ arī man ir izdevies stipendiju iegūt. Esmu pateicīga par šo lielo materiālo atbalstu, kas man bija ļoti nepieciešams un ir nācis īstajā laikā.”

2011. gadā Diāna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Perifrāze Vergilija „Eneīdā”*Periphrasis in Vergil’s Aeneis*".