Agija Lāce

Studē: LU Bioloģijas fakultātē, maģistrantūrā.
Hobiji: Joga, grāmatas, svešvalodas, pasākumu organizēšana.
Raksturo: Mērķtiecīga, sabiedriska, atsaucīga, patstāvīga, optimistiski noskaņota reāliste.
Moto: „Tavas bagātības būs tur, kur būs tava sirds.” (Paulu Koelju)

Agija Lāce Laimiņu ģimenes stipendiju bioloģijas zinātnē 2 156 eiro apmērā ieguvusi jau otro gadu. Par sevi stipendiāte stāsta:

"Skolā apgūstot bioloģiju, ātri vien sapratu, ka tajā ir kas tāds, kas mani pievelk un spēj patiesi ieinteresēt, tāpēc ne brīdi nešaubījos, ka šī zinātne būs pareizā studiju izvēle. Arī četrus gadus vēlāk, jau studējot maģistrantūras pēdējā kursā, mana aizrautība nav mazinājusies, un esmu laimīga, ka atrodos savā īstajā vietā un varu darīt to, kas man patīk un ar ko gribu saistīt savu turpmāko dzīvi.

Kamēr esmu studente, vēlos ne tikai gūt zināšanas un attīstīt savas pētnieciskās prasmes, bet arī vienlaikus darīt pēc iespējas vairāk vidē, kas man ir apkārt, t.i., ar studijām, studentiem un akadēmisko dzīvi saistītām lietām. Tādēļ jau kopš studiju pirmsākumiem aktīvi darbojos LU Bioloģijas fakultātes Studējošo pašpārvaldē, cenšoties risināt studentiem svarīgus akadēmiskos jautājumus un uzlabot to sociālo dzīvi, kā arī piedaloties dažādu pasākumu organizēšanā. Esmu iesaistījusies arī LU Studentu padomē un savā fakultātē darbojos kā mentors, palīdzot jaunajiem studentiem iejusties univeristātē.

Laimiņu ģimenes stipendijas bioloģijas zinātnē iegūšana ir ne tikai liels pagodinājums, bet arī nozīmīgs manas līdzšinējās akadēmiskās, zinātniskās un sabiedriskās darbības novērtējums. Šī stipendija ir neatsverams materiālais atbalsts, kas man ļaus pilnvērtīgi veltīt laiku studijām, studējošo pārstāvniecībām un maģistra darba izstrādei, kura ietvaros in vitro novērtēju jauna ar imūnmodulatoriem funkcionalizēta biomateriāla drošību un efektivitāti. Liels paldies Laimiņu ģimenei un LU Fondam par sniegto atbalstu un motivāciju turpmāk darboties ar vēl lielāku atdevi, lai sasniegtu vislabākos rezultātus!”