Toms Čudars

Studē Rīgas Tehniskajā universitātē studiju programmā "Arhitektūra".

Kādas īpašības un sasniegumu, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Noteikti, svarīgākā īpašība ir mērķtiecība, jo bez šīs īpašības nav iespējams sasniegt ne savus mērķus, kur nu vēl pašus kvēlākos. Arī ļoti svarīga īpašība ir ticība, ticība sev, ka tu vari sasniegt, ko vien vēlies. Ja šīs abas īpašības piemīt cilvēkam, tad šim cilvēkam dzīvē viss ir iespējams, it īpaši mūsdienās.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija ir pa visam vienkārša - kalpot sabiedrībai ar savām zināšanām un prasmēm cik vien labi ir iespējams.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Nebaidīties mēģināt, jo nekad nevar zināt, varbūt palaimēsies un tu iegūsi stipendiju, bet ja nepaveiksies, tad tas nozīmē, ka ir vairāk jāpacenšas un nākamgad var pieteikties atkal. Centība atmaksājas!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Priekšroku dodu grāmatām, kas ir rakstītas fantastikas vai fantāzijas žanrā, tāpēc arī ieteiktu lasīt nevis vienu grāmatu, bet gan divas grāmatu sērijas – “Bada spēļu” triloģiju un “Harija Potera” septiņas grāmatas, šīs grāmatas nav tikai ar aizraujošu sižetu, bet gan parāda galveno varoņu neatlaidību un centību sasniegt savus kvēlākos mērķus, kuru cena ir ļoti augsta.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Noteikti iesaku noskatīties filmu “Wild”. Ļoti iedvesmojoša filma par to, kā cilvēks audzina savu raksturu, par to, kā tiek galā pēc nokļūšana bezcerīgā situācijā, filma par to, kā cilvēks meklē dzīves jēgu.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Viss beidzas labi un ja kaut kas beidzas slikti, tad tas vēl nemaz nav beidzies!