"Ceļamaizes" stipendiāti: Diāna Zepa, Zelda Tropa, Zane Laure, Asnate Bērziņa, Karīna Melbārde, Daniils Vladimirovs, Vladislava Kurtukova, Elīna Auzāne, Ilgvars Hofmanis.

Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā notika bijušo un esošo “Ceļamaizes” stipendijas ieguvēju salidojums. Pulcējoties dažādu paaudžu stipendiātiem, pasākuma dalībnieki guva patīkamus iespaidus un dalījās personīgajos iedvesmas stāstos.

Pasākums aizsākās ar ekskursiju viscaur Zinātņu mājai, ko vadīja arī bijusī LU fonda stipendiāte Diāna Kazina. Ekskursijas laikā pasākuma dalībnieki uzzināja interesantus faktus par pašu ēku, tās būvniecību un tālāko LU Akadēmiskā centra attīstību. Noslēgumā bija iespēja uzdot jautājumus gidei, un šī iespēja tika izmantota ļoti aktīvi. Pēc vakara intelektuālās daļas stipendijas ieguvēji devās atpūsties uz Vecrīgu  neformālā gaisotnē, kur iepazīstināja viens otru ar saviem projektiem un pētījumiem, dalījās ar pieredzi.

LU fonda administrētā stipendija „Ceļamaize” tiek piešķirta jau kopš 2005. gada. Tā ir paredzēta LU pirmā kursa pamatstudiju programmu studentiem, kuri ir spējīgi un centīgi mācībās, kā arī aktīvi sabiedriskajā dzīvē. Lai gan stipendijas ieguvēji pārstāv dažādas nozares, tas tikai palielina sarunu tēmu loku. Stipendiāti par pasākumu atsaucās ļoti pozitīvi: “Prieks, ka Latvijas Universitātes fonds savus stipendiātus neaizmirst – rīko tikšanās pasākumus un atgādina par piederību tam, tādējādi rosina uz labiem darbiem,” tā dalās ar iespaidiem 2010./2011. akad. gada “Ceļamaizes” stipendiāte, LU absolvente Zelda Tropa. Šāda veida pasākumi dod lielisku iespēju paplašināt savu redzesloku, iegūt priekšstatus par darbu citās nozarēs, kā arī iegūt jaunus noderīgus kontaktus.

Pasākumu rīkoja šī gada “Ceļamaizes” stipendiāti Karīna Melbārde, Vladislava Kurtukova, Raivo Vilcāns un Daniils Vladimirovs. Stipendiātu tikšanās tradīciju turpinās arī citu stipendiju ieguvējiem.

Dalīties

Saistītais saturs

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu
23.07.2019.

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu