A.Rūša piemiņas stipendijas ieguvēji: Laine Zemlicka, Dina Sarceviča–Kalviške, Ieva Lazdiņa, Ērika Cinīte, Laima Matuzāle, Inese Saldābola, Linda Strazdiņa, Ketija Broka, Artūrs Rundzāns un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa. Foto no LU fonda personīgā arhīva.

Š.g. 26. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā notika LU fonda administrētās Dr. Armīna Rūša piemiņas stipendijas saņēmēju salidojums. Pateicībā tika pieminēts mecenāts Roberts Rūsis, ar kura atbalstu sava laika studenti varēja drošāk studēt, dzīvot un darboties arī sabiedriskajā dzīvē, tostarp studentu korporācijās.

Pateicoties Amerikas latvieša R. Rūša dāsnumam, no 2007. līdz 2012. gadam tika piešķirtas 69 A.Rūša piemiņas stipendijas Latvijas augstskolu studentiem, kuri paralēli studijām aktīvi iesaistās studentu un studenšu korporācijās.

Kā saka LU absolvente, bijusī stipendijas saņēmēja Laine Zemlicka, "stipendija šo dzīves posmu padarīja vieglāku, kā arī motivēja virzīties uz sasniegumiem, kas radītu iespēju pašai kādreiz pievērsties filantropijai".

Salidojuma laikā piedzīvojumiem bagātu stāstījumu par ekspedīciju uz Antarktīdu sniedza LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātnu fakultātes (ĢZZF) ģeologs Jānis Karušs. Šis stāsts apliecināja, cik drosmīgi lēmumi jāpieņem un cik metodiski ir jāgatavojas, lai īstenotu kādu lielu sapni. Savukārt LU fonda izpilddirektores Lailas Kundziņas vadībā klātesošie izstaigāja arī Zinātņu māju, priecājās par sasniegto un kavējās atmiņās par studiju apstākļiem savā laikā. Visi stipendiāti izsaka lielu pateicību LU fondam par tā darbu un īpaši savam mecenātam.

Pasākumu rīkoja 2011./2012. akad. gada stipendiāts Artūrs Rundzāns. Stipendiātu tikšanās tradīciju turpināsies arī citu stipendiju ieguvējiem.

Dalīties

Saistītais saturs

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu
23.07.2019.

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu