Salidojuma dalībnieki. ASV latviešu ģimeņu – Rūšu, Laimiņu un Mundheim – stipendiju saņēmēji.

Šī gada 3. maijā, valsts svētku ieskaņās, satikās trīs ASV latviešu ģimeņu – Rūšu, Laimiņu un Mundheim – stipendiju saņēmēji.

Pasākumā tikās stipendiāti, kuri ieguvuši stipendijas eksaktajās zinātnēs. Sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) fondu visu trīs stipendiju mecenāti izvēlējušies atbalstīt studiju virzienus, ar ko saistīta pašu studiju vai profesionālā darbība, Dagnijas un Roberta Rūšu ģimenei atbalstot topošās medmāsas, Kristīnas un Laimoņa Laimiņu ģimenei sniedzot atbalstu studentiem mikrobioloģijas vai imunoloģijas nozarē, bet Gunas un Roberta Mundheim ģimenei atbalstot labāko bioloģijas vai ķīmijas 1. kursa maģistra studentu. Visas trīs stipendijas izveidotas salīdzinoši nesen (Mundheim stipendija 2013. gadā, Laimiņu – 2014. gadā un Rūšu – 2017. gadā), un to pastāvēšanas laikā atbalstu kopumā saņēmuši 13 zinātkāri LU studenti – 5 stipendijas piešķirtas ar Mundheim ģimenes atbalstu, 4 stipendijas – ar Rūšu ģimenes gādību, bet ar Laimiņu ģimenes vēlību atbalstīti 4 studenti.

Salidojuma idejai atsaucās astoņi stipendiāti, kopīgi apmeklējot jaunāko LU Akadēmiskā centra papildinājumu – Zinātņu māju. Ekskursijā bijušie un esošie stipendiāti devās LU fonda pārstāves Brigitas Zuteres vadībā, kura pastāstīja gan par pašas Zinātņu mājas tapšanu un tās niansēm, gan arī par kopējo LU Akadēmiskā centra attīstības vīziju.

Satikšanos turpinot neformālākā gaisotnē, par spīti pavasara sniegam, sarunas tika turpinātas LU Botāniskajā dārzā, vadot sarunas starp krāsainajām acālijām un krāšņajiem rododendriem. Stipendiātu tikšanās ļāva uzzināt dažādos virzienus, kuros akadēmiski devušies esošie stipendiāti, apliecinot, ka stipendijas iegūšana bija kā apliecinājums viņu mērķtiecībai un apņēmībai. Stipendiātu tikšanās radīja augsni interesantām starpdisciplinārām sarunām un diskusijām, smeļoties pieredzi un padomus vienam no otra un, iespējams, atkārtojot satikšanos arī nākamajos gados. 

Stipendiātu salidojumu rīkoja šī gada stipendiāti Eva Emīlija Česle (Mundheim  ģimenes stipendija), Ņikita Zrelovs (Laimiņu ģimenes stipendija) un Ieva Zariņa (Rūšu ģimenes stipendija).

 

Dalīties

Saistītais saturs

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu
23.07.2019.

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu