Krišjānis Bušs. Foto no privātā arhīva.

Astoņus gadus pēc pirmās stipendijas iegūšanas, Krišjānis Bušs, viens no kādreizējiem Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendiātiem, dalījās ar personiskajām un profesionālajām šī brīža aktualitātēm. Krišjānis ne tikai aktīvi darbojas tiesiskās domas attīstības veidošanā Latvijā, bet arī var lepoties ar tādiem sasniegumiem kā garās distances triatlona “Ironman 70.3” pievarēšanu, kas tiek uzskatītas par vienām no grūtākajām sacensībām pasaulē. Cīnītāja gars un sirsnība raksturo LU fonda stipendiātu Krišjāni Bušu.

LU Juridiskās fakultātes absolvents Krišjānis Bušs ir divkārtējais stipendiāts – ieguvis zvērinātu advokātu biroja “Sorainen” stipendiju 2012./2013. akad. gadā un Gunāra un Ināras Blumbergu stipendiju 2013./2014. akad. gadā. Jaunais jurists ir rūpīgs un prasīgs pret sevi un savu darbu. “Ieguldu sirdi un dvēseli darbībās un cilvēkos, kuri man ir svarīgi. Vairāk par visu – mīlu savu ģimeni,” tā Krišjānis.

Ar ko tu pašlaik nodarbojies?

Esmu jurists, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas biedrs. Praktizēju banku un finanšu tiesības zvērinātu advokātu birojā “Cobalt”. Aktīvi iesaistos tiesiskās domas attīstības veidošanā Latvijā – rakstu publikācijas, uzstājos semināros un konferencēs, darbojos profesionālās darba grupās, kā arī pasniedzu ad hoc lekcijas universitātēs un palīdzu studentiem sagatavoties Latvijas un starptautiska mēroga tiesas procesa izspēlēm trenera un tiesneša statusā.

Ar kādu veikumu savā dzīvē lepojies?

Lepojos ar katru brīdi, kas ir stāsta vērts, – desmit gadu un tūkstošiem stundu darba, sviedru un sapņu peldēšanas sportā, Eiropas apceļošana ar autostopiem ģimnāzijas noslēgumā, pirmās publikācijas un dalība Satversmes komentāru izstrādē, tiesas procesa izspēles, Fulbraita stipendija un studijas ASV, ģimenes nodibināšana, Ironman 70.3 triatlons un maratonu skriešana…

Kādi ir tavi sapņi un mērķi?

Mans sapnis ir attīstīt kaimiņu kultūru – vidi, kurā kaimiņi ir savstarpēji pazīstami un viens otru sveicina, vidi, kurā viens uz otru paļaujas, kurā tiek rīkoti kaimiņu svētki un bērni spēlējas ārā. Mana Latvija sākas ar ģimeni, draugiem, kaimiņiem un vidi, kurā dzīvoju.   

Varbūt kāds interesants fakts par tevi?

Vairākus gadus neizmantoju sociālo mediju lietotnes. Ar datoru un ierīcēm esmu uz “tu” tikai darba laikā. Darba dienas noslēgumā un brīvdienās, ja vien nav īpašas nepieciešamības, ierīces neizmantoju.

Ja tu spētu kaut ko pateikt visai pasaulei, ko tu pavēstītu?

Skatieties, kā saule aust un riet, brauciet ar velosipēdu, peldiet un smejieties! Esiet veseli un vismaz reizi gadā noklausieties Baza Lurmena ierunāto poēmu “Wear Sunscreen”.

Ko tu vēlies no sevis dot pasaulei apkārtējiem?

Mērķtiecību – mūsu potenciāls ir neierobežots, atliek tikai to izmantot.

Kur tu smelies iedvesmu, un kas tevi motivē?

Dēla smiekli un dzirkstošās acis.


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

LU fonda stipendiāti iegūst Fulbraita stipendiju
16.07.2014.

LU fonda stipendiāti iegūst Fulbraita stipendiju

Tikšanās ar mecenātiem – Blumbergu ģimeni
19.02.2014.

Tikšanās ar mecenātiem – Blumbergu ģimeni