Veiksmi visiem konferencē!

22. un 23. oktobrī norisināsies jau otrā Latvijas Universitātes (LU) Studentu zinātniskā konference, kuras virstēma šogad ir „Mundus et...”. Sākot jau no 22. oktobra plkst. 13:00, konferences apmeklētājiem būs iespējams vērot konferenci attālināti, pievienojoties tiešraidei konferences Facebook lapā.

Šī gada konferences virstēma „Mundus et…” liek uzsvaru uz cilvēka apkārtējo pasauli un tajā notiekošo, reizē arī mudinot dalībniekus un apmeklētājus aplūkot pasauli globālā mērogā, pievēršoties tās mijiedarbībai ar ideju, indivīdu, sabiedrību un saprātu. Dalībnieki savus darbus prezentēs četrās sekcijās, kas ļaus konferences virstēmu aplūkot no humanitāro, sociālo, dzīvības un eksakto zinātņu aspektiem, tādējādi pārkāpjot ierasto nozaru iedalījumu robežas un veicinot starpdisciplinaritāti.

Konferencē piedalīsies arī vairāki pagājušo gadu LU fonda stipendiāti no dažādām zinātņu jomām.

Ceturtdien, 22. oktobrī, pirmajā konferences sekcijā „Mundus et Idea” būs dzirdams Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) 2017./2018. un 2018./2019. gada stipendiātes Alises Pokšānes pētījums Agro jauno laiku Rīgas kapsētu apbedījumu izpēte ar senās DNS analīzēm: nozīmīgākās pieejas un izpētes perspektīvas;

Otrajā konferences sekcijā “Mundus et Homo” aktuālākajās ziņās dalīsies Juridiskās fakultātes (JF) 2019./2020. gada doktorantūras stipendiāte Laura Kadile ar pētījumu Apziņas un gribas traucējumu ietekme uz tiesisko darījumu noslēgšanu un to tiesisko spēku.

Piektdien, 23. oktobrī, sekcijā „Mundus et Communitas” klausītājiem būs iespēja dzirdēt Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) 2019./2020. gada stipendiāti Rūtu Bruževicu ar pētījumu Socializēšanās iespējas viduslaiku pilsētā: amatu korporāciju piemērs.

Savukārt, ceturtajā konferences sekcijā “Mundus et Sciens” uzstāsies Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) 2018./2019. un 2019./2020. gada stipendiāts Rihards Ruska ar pētījumu Eu keramiku optiskās īpašības;

Uz tikšanos zinātnes pasaulē!

   

Dalīties

Saistītais saturs

Studentu ideju attīstībai pieejams finansējums 10 000 EUR apmērā
10.09.2020.

Studentu ideju attīstībai pieejams finansējums 10 000 EUR apmērā

VIDEO. Profesors Ivars Lācis: kāpēc ziedot?
27.08.2020.

VIDEO. Profesors Ivars Lācis: kāpēc ziedot?