Izmanto iespēju jau tagad: www.icebreakers.lv

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators rīko grantu konkursu, kurā būs iespēja iegūt līdz 10 000 EUR tālākai biznesa attīstībai. Labākās idejas tiks prezentētas studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāla “Icebreakers’20” ietvaros 9. oktobrī. Festivāls pulcēs ievērojamu skaitu gan Latvijas, gan ārvalstu studentu, lai kopīgā pasākumā smeltos iedvesmu un radītu jaunas sadarbības iespējas, kā arī sniegtu jaunajiem profesionāļiem instrumentus sava biznesa uzsākšanai.

Ideju attīstībai piešķirs 10 tūkstošu eiro finansējumu

Grantu konkursa 10 000 EUR finansējumu tālākai biznesa attīstībai plānots sadalīt starp vislabāk attīstītajām un dzīvotspējīgākajām biznesa idejām, kas tiks prezentētas festivāla “Icebreakers’20”  noslēgumā. Grantu konkurss norisinās ar "Biznesa ideju fonda" atbalstu, kurš izveidots pateicoties inkubatora lielākā mecenāta Džona Medvecka iniciatīvai. To ir atbalstījuši vairāk nekā 96 Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c. Visus ziedojumus administrē LU fonds. Pieteikšanās un nosacījumi: https://icebreakers.lv/grantukonkurss

Kārlis Kivlenieks, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs: “Grantu konkurss ir lieliska iespēja tiem biznesa ideju autoriem, kuri vēl ir par “zaļu”, lai piesaistītu pirmās investīcijas, bet ir nepieciešams finansējums, lai uzsāktu savas idejas attīstību. “Icebreakers’18” atbalstījām pat 3 komandas, viena no tām Parkdroid, kuras produkts šobrīd ir 13 valstīs, pēc granta saņemšanas varēja gan aizbraukt uz industrijai nozīmīgām izstādēm, gan iegādāties nepieciešamās komponentes produkta izstrādei. Šī ir lieliska iespēja katram studentam ne tikai apmeklēt festivālu un izzināt, ko dara citi, bet arī kāpt uz galvenās skatuves, lai pierādītu, ka tieši viņš ir tas, kurš mainīs kādu industriju nākamo gadu laikā!”

Festivāla virstēma – “Jaunā realitāte”

Šī gada festivāla virstēma “Jaunā realitāte” kalpo kā apliecinājums tam, ka krīze nav nekas cits kā vēl viena iespēja sākt kaut ko jaunu, mainīt neveiksmīgo notikumu gaitu un atrast iekšējos resursus laikā, kad ārējā pasaule ir tik nenoteikta. Festivālā gaidāmas īpaši studentiem, jaunajiem profesionāļiem un pētniekiem sagatavotas praktiskās nodarbības, diskusijas, virtuālā izstāžu zona un daudz kas cits. Tēmu fokusā -  jaunu iespēju rašanās krīzes apstākļos, attālinātā dzīve, medicīna, pārtika, kosmoss, IT u.c. Festivāls norisināsies virtuālā formātā un dalība tajā ir bez maksas. Papildu informācija un reģistrācija: https://icebreakers.lv/

Rekordliels skaits augstskolu dalībnieku skaits

Šogad festivālā piedalīsies Latvijas spēcīgākās augstskolas - Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Ventspils augstskola, Latvijas Jūras akadēmija, Banku augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA, Biznesa augstskola Turība. Arī lielākās Lietuvas universitātes atbalsta festivāla norisi un iesaistās tā satura veidošanā - Kauņas Tehnoloģiskā universitāte, Viļņas Universitāte un Vītauta Dižā Universitāte.


Par festivālu “Icebreakers”

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls „Icebreakers” ir pulcēšanās vieta studentiem un jaunajiem profesionāļiem, kur no augstskolu pētniekiem, zinātniekiem un inovatīvi domājošiem uzņēmējiem uzzināt jaunāko par inovatīvām biznesa iespējām, kā arī iegūt aktuālo informāciju par dažādām nozarēm. Festivālu rīko LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Design factory. Festivālu atbalsta: Microsoft Latvia, Accenture, Bite Latvija, Eiropas Komisija.

Festivāls tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Dalīties

Saistītais saturs

22. un 23. oktobrī norisināsies zinātniskā konference ''Mundus et...''
15.10.2020.

22. un 23. oktobrī norisināsies zinātniskā konference ''Mundus et...''

LU studentu Biznesa inkubators uzsāk jauno semestri ar atvērtajiem pasākumiem
03.09.2020.

LU studentu Biznesa inkubators uzsāk jauno semestri ar atvērtajiem pasākumiem