Amerikas latviešu uzņēmējs un profesors Andris Zoltners nolēmis ziedot 120 000,- ASV dolāru, lai atbalstītu matemātikas nozares attīstību Latvijas Universitātē, iedibinot “Alfreds M. Zoltners Scholars” programmu. Alfreds bija Andra tēvs un viņa piemiņu nesīs jaunā stipendiātu programma, kuras mērķis ir atbalstīt izcilus matemātiķus, lai tie varētu veidot augstākā līmeņa pētniecisko darbu Latvijas Universitātē.  

Jau šovasar tika uzsākta stipendiātu atlase. Gan ASV, gan Latvijas zinātnieku un LU atbalstītāju vidū ir gandarījums par šo iniciatīvu, jo tā nozīmē būtisku kvalitātes pieaugumu matemātiskajās zinātnēs Latvija Universitātē. Ir noskaidrots pirmais stipendiāts, kas saņems A. M. Zoltnera izcilības stipendiju matemātikā 2021./2022. akad. gadā!

Iepazīsti Sergeju Smirnovu:

Pastāstiet par sevi, kādas ir jūsu šī brīža nodarbošanās?

Paralēli pasniedzēja darbam Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē es nodarbojos ar pētījumiem diferenciālvienādojumu jomā.  

Kādi ir jūsu ikdienas hobiji?

Protams, matemātika neaizņem visu manu laiku un man ir daudz citu aizraušanos. Savu brīvo laiku es veltu gan atpūtai kopā ar ģimeni, gan dažādām sporta aktivitātēm. 

Kāpēc izlēmāt pieteikties stipendijai?

Es izlēmu pieteikties Alfrēda M. Zoltnera stipendijai, jo tas ir labs finansiāls atbalsts, kas ļauj koncentrēties tieši uz pētījumiem. 

Kādi ir jūsu tālākie mērķi, kas ir saistīti ar stipendijas finansiālo atbalstu?

Mani tālākie mērķi ir turpināt savus pētījumus un iegūt tādus jaunus rezultātus, kurus augsti novērtēs mani kolēģi. 

Kāpēc jūs ieteiktu stipendijai pieteikties arī citiem?

Es ieteiktu pieteikties stipendijai, jo šis finansiālais atbalsts ir labs pamats lai attīstītos kā pētniekam un veikt augstas kvalitātes pētījumus.

Apsveicam ar stipendijas saņemšanu un novēlam, lai tā nes daudz sasniegumu!

_____________

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs