“Mikrotīkls” jau ir ilggadējs mecenāts, kas atbalsta Latvijas Universitātes (LU) jaunos pētniekus un zinātniekus, lai tie sasniegtu vēl augstākas un vēl nerealizētas virsotnes. “Mikrotīkls” šo mēness ir noziedojis vēl 500 000 eiro, lai atbalstītu dažādus LU dabaszinātņu un medicīnas projektus un pētniekus. Ziedojumu administrē LU fonds.

Ar mecenāta “Mikrotīkls” atbalstu līdz šim ir realizēti jau vairāki veiksmīgi projekti, piemērām, tika radīta jauna iekārta ātrākai sepses diagnostikai, kas spēj glābt cilvēku dzīvības. Tāpat ar mecenāta atbalstu LU ir iegādājusies vairākas iekārtas, kas palīdz pētniekiem ikdienā, mecenāts ik gadu piešķir stipendijas centīgiem studentiem, ļauj izveidot jaunas aplikācijas un eksperimentus, kas palīdzēs cilvēkiem ar cukura diabētu un vēl atbalstīti ir daudzi citi izcili pētnieku projekti.

Jana Namniece, kas veic projektu “Jauna uz hepatocītu šūnu līnijām balstīta in vitro  tehnoloģija dažādu vielu aknu šūnu aizsardzības spēju novērtēšanai” saka: “"Mikrotīkla" atbalsts  pētījumam man personīgi ir devis jaunu iedvesmu un apņēmību darīt vairāk, iekļaut manā ikdienā nemitīgas idejas kā virzīties tālāk un pētījuma ietvaros iegūt vairāk rezultātu. No sirds priecājos un pateicos par izteikto uzticību no SIA "Mikrotīkls" un lepojos, ka šajā projektā varu sadarboties ar lieliskiem kolēģiem - profesori Rutu Mucenieci un pētnieku Kasparu Jēkabsonu. Esmu pārliecināta, ka, pateicoties šim atbalstam, mēs spēsim paveikt iecerēto!”

“Šis ziedojums ļauj veikt intensīvus darbus, mēs uzskatām, ka mūsu tēmas (Jauna tipa antidots pret radioaktīvo piesārņojumu) realizācija varētu būt LU zinātnieku devums Latvijas un tagad iespējams arī Ukrainas aizsardzībai pret atomsprādziena negatīvajām ietekmēm. Mēs, tāpat kā citi LU fonda administrtēto ziedojumu saņēmēji pētījumu veikšanai, strādājam bez atlīdzības. Tomēr bez LU vadības atbalsta un SIA “Mikrotīkls” finasiālā devuma, kas nepieciešams reaktīvu iepirkšanai, nebūtu iespējams šādu pētījumu veikt. Eiropas ģeopolitikas kontekstā mūsu projekts ir radījis, mūsuprāt, lielu interesi arī ārpus LU, jo par šo pētījumu ir tapis zināms gan interneta vietnēs, gan televīzijā (divas intervijas), gan žurnālā Veselība,’’ Kristīne Saleniece dalās pateicībā.

Drīzumā tiks izsludināti jauni projektu pieteikumu konkursi. Lūdzam sekot līdzi LU fonda mājas lapai – www.fonds.lv


Par LU fondu    

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.    

Dalīties

Saistītais saturs

Atvērta pieteikšanās konkursam dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā!
25.04.2022.

Atvērta pieteikšanās konkursam dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā!

Fāzes atgūšanas algoritmu ieviešana iegultās sistēmās
08.03.2022.

Fāzes atgūšanas algoritmu ieviešana iegultās sistēmās

Stipendiāts Helvijs Niedra veic audzēju izpēti
23.02.2022.

Stipendiāts Helvijs Niedra veic audzēju izpēti