No kreisās: VENDEN izpilddirektors Aldis Škutāns, LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa, LU Botāniskā dārza direktors Uldis Kondratovičs

Par godu Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza simtgadei, esam uzsākuši sadarbību ar uzņēmumu VENDEN, kas ir viens no vadošajiem ūdens piegādātājiem un ražotājiem Latvijā. Uzņēmums kļūst par dārza informatīvo partneri, palīdzot vākt ziedojumus LU Botāniskā dārza  kultūrvēsturiskās liepu alejas ansambļa revitalizācijai. Ziedojumu administrē Latvijas Universitātes fonds. 

Šodien, 22. martā, tiek atzīmēta Pasaules Ūdens diena. Ideja par šo dienu radās 1992. gadā Apvienoto Nāciju Organizācijas Vides un attīstības konferencē Riodeženeiro. Šo svētku mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību ūdens pieejamībai un kvalitātei, katram atgādinot par tā vērtību. Godinot Ūdens dienu, uzsākam sadarbību ar uzņēmumu VENDEN un Latvijas Universitātes fondu, parakstot līgumu starp koši ziedošajām acālijām. Tas ir vēsturisks brīdis, jo acāliju mājā līgumu parakstīšana notiek pirmo reizi. 

Sadarbojoties ar uzņēmumu VENDEN, apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi pārsteigumi, par kuriem ziņosim laika gaitā. Paldies par sniegto atbalstu! 

Ziedot vari šeit!


Par LU Botānisko dārzu 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs dibināts 1922. gadā un tā 15 hektāros var iepazīt Latvijas un pasaules augus - vairāk nekā 6000 dažādības. Kolekcijā ir sugas no dažādām pasaules vietām, tajā skaitā pasaulē retas un apdraudētas sugas, reliktie augi, pārtikā lietojamie, kā arī dažādi citi, kas pārstāv Āfrikas, Amerikas, Āzijas, Austrālijas un Eiropas dažādu silto klimatisko reģionu floru. Tropu tauriņu mājā ir iespējams piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. 

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.   

Par VENDEN

Uzņēmums VENDEN dibināts 1997. gadā, tā pamatdarbības veids ir avota ūdens un dabīgā minerālūdens ražošana, ūdens lietošanas iekārtu noma, kafijas un saistīto produktu tirdzniecība, kā arī kafijas iekārtu noma. Tas jau divdesmit piecus gadus darbojas 18.9 litru ūdens biznesā un ir tirgus līderis šajā ūdens nozares segmentā. VENDEN ir ģimenes veidots Latvijas uzņēmums, tam nav ārvalstu investoru, tas nav kāda liela pasaules koncerna uzņēmums. 

Dalīties

Saistītais saturs

Aicinām ziedot LU Botāniskā dārza rododendru stādījumu rekonstrukcijai!
06.05.2022.

Aicinām ziedot LU Botāniskā dārza rododendru stādījumu rekonstrukcijai!

Aicinām ziedot LU Botāniskā dārza liepu alejas ansambļa revitalizācijai!
05.04.2022.

Aicinām ziedot LU Botāniskā dārza liepu alejas ansambļa revitalizācijai!